Dick Verhoeven: Samen naar een mooi pensioen

Van de voorzitter

Dick Verhoeven is bestuursvoorzitter bij bpfBOUW namens de werkgeversorganisaties.

Artikel uit juli 2021

Samen naar een mooi pensioen

Gezond de bouwsector in en gezond er weer uit, dat is wat je wilt. En dan genieten van een goed pensioen. Daar zorgen we samen voor.

Een enorm belangrijk thema is meer veiligheid op de bouwplaats. Daarvoor moeten we samenwerken. Er is al veel aandacht voor, maar nog steeds gebeuren er te veel ongevallen. Werkgevers moeten veilig werken nóg meer stimuleren. Ook werknemers hebben hun verantwoordelijkheid. Niet alleen op jezelf letten, maar ook op je collega’s. Spreek ze aan als ze hun helm niet op hebben. Waarschuw ze als een steiger niet goed is opgebouwd.

Ook voor een goed pensioen is samenwerking nodig. Om te beginnen binnen de organisatie van het pensioenfonds. Wat we ook niet kunnen missen is de solidariteit van ons pensioenstelsel. Samen vangen we de risico’s op. Gezamenlijk beleggen heeft grote voordelen boven het bijhouden van een individueel pensioenpotje. Door gespreid beleggen lopen we minder risico, krijgen we een gelijkmatiger rendement én maken we minder kosten.

Ons pensioenfonds zorgt niet alleen voor een goed ouderdomspensioen. Je kunt ook een inkomen krijgen als je arbeidsongeschikt raakt, of bij overlijden, voor je partner en eventueel je kinderen. Zodat niemand er alleen voorstaat. Want we doen het samen.

Lees meer