Het levenslied van Hans maakt hem altijd vrolijk

Elvis Presley en Bob Marley zijn de favoriete artiesten van stukadoor Hans
Bouwvakker aan het raggelen
4 maart 2024

Dat ene nummer dat extra kracht geeft als het leven heel erg mee- of juist flink tegenzit? Voor zelfstandig stukadoor Hans Hendriks (53) uit Uithuizen staat No Woman, No Cry van Bob Marley bovenaan de lijst.

Bouwen en muziek

De bouw zit vol muziek, overal waar ik werk staat de radio aan of wordt er meegezongen. Dat geeft altijd fijne afleiding’, zegt Hans Hendriks (53) uit het Groningse Uithuizen. Zijn opa zat al in 1916 in het vak, het stukadoorswerk zit in Hans’ genen. En misschien ook wel de liefde voor muziek. 

Radio 2, Bob en Elvis

‘Mijn collega en ik trekken al zeventien jaar samen op bij klussen, dan weet je wel waar de ander graag naar luistert. Het zijn vooral hits uit de jaren 80 op NPO Radio 2 die bij ons voorbijkomen. Maar eigenlijk luister ik naar van alles. Mijn favoriete artiesten aller tijden zijn Elvis Presley en Bob Marley. Muss I Denn van Elvis Presley is kort en krachtig en maakt me altijd vrolijk. Redemption Song van Bob Marley is en blijft schitterend. Alles klopt eraan.’

Oppepper

‘Toch is er één nummer van Bob Marley dat er met kop en schouders bovenuit steek: No Woman, No Cry. Mijn levenslied. Ja, zo kun je het wel noemen. Het geeft me kracht en hoop, het pept me op als ik even in de put zit of het veel te druk heb. Mocht ik ooit eerder overlijden dan mijn vrouw, dan moet dat nummer zeker worden gedraaid. De boodschap? Ik heb geleefd en ik heb een mooi leven gehad. Treur niet om mij.’ 

Laat je niet verrassen

Levensmomenten, zoals overlijden of trouwen, kunnen invloed hebben op je pensioen. Ontdek wat deze voor jou kunnen betekenen.

Meer levensliederen