Rotterdams rendement voor jouw pensioen

woonwijk Bethelpark
6 maart 2024

Het WTC is een stadje in een stad. Een gebouw met veel verschillende functies, services en faciliteiten. Naast een hotel, een sportschool en parkeergelegenheid, zijn er ook kantoren, winkels en horeca. Voor het grootste deel is het WTC gericht op zakendoen, maar er is ook een kunstgalerij en er zijn volop evenementen, zoals de Marathon van Rotterdam. Een belangrijk event waarbij de deelnemers hun startbewijs in het WTC kunnen ophalen. Op die manier is het gebouw ook toegankelijk voor mensen die er niet zakelijk komen. 

Multifunctioneel gebouw

BpfBOUW belegt een deel van de premies van deelnemers in Nederlands vastgoed. Een gedeelte van die beleggingen besteedt bpfBOUW uit aan Bouwinvest. De vermogensbeheerder is gespecialiseerd in investeringen in woningen, maar ook in commercieel vastgoed, kantoren en hotels. Het WTC is alles in één en daarom een aantrekkelijk gebouw om in te investeren.

Investeren in verduurzaming

Waar het WTC destijds voorloper was in de later zo typisch Rotterdamse hoogbouw, loopt het nu voorop in verduurzaming. In zeven jaar ging het gebouw van energielabel G naar energielabel A++. Een opvallend hoge score voor een monumentaal pand. Zo liggen er onder andere vierhonderd zonnepanelen op het dak, is alle verlichting door LED lampen vervangen, is er een sedumdak aangelegd, een geavanceerd klimaatsysteem waarbij warmte en kou uit de grond worden gehaald en is de gevel gerenoveerd – waardoor er 30 ton CO2-uitstoot per jaar wordt bespaard. Ook komt er binnenkort een groene gevel en wordt de parkeergarage onder handen genomen met extra parkeerplekken voor elektrische voertuigen.

Meer huurders voor meer rendement

Deze aanpassingen zijn niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de deelnemers van bpfBOUW. Ook worden er in het gebouw diensten en services aangeboden op heel hoog niveau. Daarmee onderscheidt het gebouw zich van ander vastgoed. Samen met de grote verduurzaming zorgt dit voor een grotere belangstelling van bedrijven die hier willen huren. Die huur is het rendement van de deelnemers van bpfBOUW. Hoe aantrekkelijker het gebouw is voor bedrijven, hoe meer opbrengst dat oplevert voor de pensioenen.

Beleggingsbeleid

Een goed pensioen bieden én duurzaam wonen, werken en leven: dat is waar wij als pensioenfonds voor de Nederlandse bouwsector voor staan. Daarom investeren wij in een iconisch gebouw als het WTC in Rotterdam. Hierdoor worden de pensioenen van nu én later betaald van de huuropbrengsten. Wij zijn transparant over ons verantwoord beleggenbeleid.

Meer om te bouwen