Dennis wil later genieten op zijn eigen boot

'Het hoeft allemaal niet zo gek lang en ver van huis. Maar wel vrij.'
Twee bouwbakkers op bouwplaats met hijskranen op de achtergrond
2 november 2023

Zoals het er nu naar uitziet, is Dennis voorlopig niet uitgewerkt. Hij moet nog zo’n dertig jaar door. Verbouwingen, nieuwbouw, verduurzamingsprojecten: zijn werk is fysiek zwaar, maar hij draait er zijn hand niet voor om. Althans, op vier dagen in de week niet. De andere dagen timmert hij rustig aan zijn eigen leven. 

Volop van het leven kunnen genieten

Parttime werken in de bouw is niet bepaald gebruikelijk, maar het ouderschapsverlof beviel Dennis zo goed, dat hij besloot het daarna bij vier dagen per week te houden. Financieel is het te doen. En op deze manier houdt hij het wel vol tot zijn pensioen. In goede gezondheid, zodat hij ook daarna nog volop van het leven kan genieten. Het liefst zoveel mogelijk op zijn eigen bootje. In de Biesbosch. In Friesland. Of op een van de mooie watertjes in zijn eigen Groningen. Het hoeft allemaal niet zo ver van huis. Maar wel vrij. Op het water. In zijn eigen boot. 

Besparen waar hij kan

Om te zorgen dat hij dat over een ruime dertig jaar kan betalen, bespaart-ie waar het kan. Bijvoorbeeld op energie. Daarmee lost hij de hypotheek van zijn huis af. Sowieso probeert Dennis zo min mogelijk vaste lasten over te houden, zodat hij die tijdens zijn pensioen niet meer heeft.

En die boot? Momenteel knapt hij een motorbootje op. Eén probleem: zijn vrouw is niet altijd te porren voor een tochtje. Gelukkig zijn er ook nog twee zonen in het spel, dus te zijner tijd strikt Dennis vast wel iemand die met hem het water op wil. Om daar in alle vrijheid te genieten. Daar bouwt hij aan. 

Waar bouw jij aan?

In Mijn Bouwpensioen vind je Overzicht & Inzicht. Daar kun je precies zien wat jij nodig hebt om jouw droom waar te maken.