Wilko Koop bouwt bewust aan zijn pensioendroom  

‘Ik wil straks meer ruimte om te kunnen reizen’
Wilko in zijn droomwereld
6 maart 2024

Werken in de aannemerij is Wilko Koop met de paplepel ingegoten. Ondergrondse infrastructuur, hoogspanningskabels, pijpleidingen... Het grote werk heeft hem altijd geboeid. Als directeur van een internationaal aannemersbedrijf met 400 medewerkers denkt hij nog niet aan zijn pensioen. Wilko verwacht aanhoudend drukke jaren met pieken en dalen in de groei. Maar dat wil niet zeggen dat hij zich er niet op voorbereidt.

Toekomstidee

De gedachte om te kunnen stoppen wanneer het werk nog leuk en te doen is, speelt zeker. En misschien gaat dat ook nog wel met een tussenstap, bijvoorbeeld door eerder dan z’n pensioen al minder te gaan werken. Eigen verantwoordelijkheid nemen vindt hij belangrijk: wat kun en wil je nu al zelf doen voor later?

Heft in eigen hand

Wilko wil het liefste niet afhankelijk zijn van eventuele veranderingen in de wetgeving of pensioenleeftijd. Maar dan moet er wel gezorgd worden voor een goede buffer. Hij heeft een aanvullende pensioenverzekering en legt dus maandelijks wat extra geld opzij. Daarnaast proberen hij en zijn vrouw de vaste lasten zoveel mogelijk te drukken door de hypotheek eerder af te lossen. Het geeft de twee straks meer ruimte om bijvoorbeeld te kunnen reizen.

Droombeeld

Van Denemarken en Albanië tot Suriname, Bolivia en Chili, voordat hij ging werken bezocht Wilko al veel landen. Salar de Uyuni, een Boliviaanse zoutwoestijn op bijna 4.000 meter hoogte, zou hij nog wel eens willen zien. Maar ook de historische stad Petra in Jordanië lijkt hem prachtig. Mensen met een andere cultuur en mentaliteit ontmoeten vindt hij geweldig.

Waar bouw jij aan?

In Mijn Bouwpensioen vind je Overzicht & Inzicht. Daar kun je precies zien wat jij nodig hebt om jouw droom waar te maken.