Terrie is dol op haar werk, maar wil toch eerder met pensioen

'Ik wil over 15 jaar met pensioen'
Twee bouwbakkers op bouwplaats met hijskranen op de achtergrond
16 juni 2023

Terrie Eisinger is dol op haar werk. Toch wil ze vroeg stoppen, want er is nog zoveel meer moois in het leven. Sinds drie jaar heeft ze samen met haar man een concreet doel: minder geld uitgeven en het geld dat ze overhouden slim investeren, zodat zij over vijftien jaar met pensioen kunnen.

Sparen als hobby

De man van Terrie heeft het sparen en beleggen inmiddels tot hobby verheven. Compleet met ingewikkelde Excel-sheets waarin ze precies kunnen zien hoever ze zijn met hun pensioendroom. 

Overwinteren in de tropen

En dan lekker een beetje rustig aan doen? Zeker niet! Als het aan Terrie ligt, zijn haar ‘ouwe’ dagen gevuld met reizen en overwinteren in de tropen. In een eigen huis in Azië, mét B&B voor jonge reizigers.

Zo hopen ze tot in lengte van jaren jong van geest te blijven. De maanden in Nederland zijn verder voor familie. En voor vrijwilligerswerk. 

Naar de Efteling

Al een paar jaar zamelt Terrie geld in om honderd gezinnen een dagje naar de Efteling te sturen. Nu doet ze dat er een beetje bij, maar over vijftien jaar wil ze nog veel meer goeds doen. Daar gaat het haar om: een mix van het goed hebben en goed doen.

En waarom zou je daarmee wachten tot je 70 bent? Of, zoals ze zelf zegt: ‘Ik heb nog zo veel te geven, zoveel te delen. Daar wil ik zo vroeg mogelijk mee beginnen.’ Daar bouwt ze aan. 

Waar bouw jij aan?

In Mijn Bouwpensioen vind je Overzicht & Inzicht. Daar kun je precies zien wat jij nodig hebt om jouw droom waar te maken.

Meer levensliederen