BpfBOUW maakt kans op gouden Pensioen Pro Award

23 november 2020

De premie voor het pensioen uit de basisregeling van bpfBOUW stijgt in 2021 van 22,2% naar 25%. Deze stijging is nodig omdat we rekening houden met minder rendement en wettelijke aanpassingen.

Dick Verhoeven, bestuursvoorzitter van bpfBOUW: “Door ontwikkelingen op de financiële markten (zoals de zeer lage rente) en door wettelijke aanpassingen is premieverhoging nodig. Daarnaast houdt bpfBOUW evenwichtig rekening met de belangen van zowel deelnemers, pensioengerechtigden als werkgevers.”

Vanaf 1 januari 2021 een hogere pensioenpremie

Of uw maandelijkse premiebijdrage in 2021 stijgt is afhankelijk van gemaakte afspraken over de premieverdeling. U kunt dit navragen bij uw werkgever, of ga naar contact als u andere vragen heeft over de pensioenpremie in 2021.

BpfBOUW is een van de drie kandidaten voor de gouden Pensioen Pro Award. We werden door een vakjury uit 45 inzendingen gekozen.

De jury zegt onder andere over ons: ‘Goede strategie en dekkingsgraad in moeilijke tijden’. We hebben in 2020 als enige van de grote pensioenfondsen voor de derde keer achter elkaar de pensioenen verhoogd. Dat lukte onder andere door ons beleggingsbeleid. Zo beleggen we als pensioenfonds van de bouwsector veel in vastgoed. De jury noemt ook onze aandacht voor duurzaamheid. Net als in 2019 staan we dit jaar weer op de tweede plaats in de lijst van duurzaamste pensioenfondsen van Nederland. De gouden Pensioen Pro Award wordt op 10 december uitgereikt. De winnaar mag zich een jaar lang ‘Pensioenfonds van het jaar’ noemen.

Donderdagavond 10 december 2020 vond de uitreiking van de Pensioen Pro Awards plaats.
De vakjury riep bpfBOUW uit tot winnaar in de categorie ‘Beste pensioenfonds met meer dan 5 miljard vermogen', een zilveren Pensioen Pro Award 2020. Ook al is de gouden award naar een collega-pensioenfonds gegaan, bpfBOUW is zeer blij met de ontvangen prijs. En ziet dit als een grote blijk van waardering.