Je pensioenuitkering in 2023

28 december 2022

Vanaf begin januari zie je je nieuwe pensioenbedrag in Mijn Bouwpensioen. Rond 24 januari 2023 ontvang je een betaalspecificatie. Je ziet dan hoeveel we maandelijks aan je overmaken in 2023. Kreeg je vorig jaar al een pensioenuitkering? Dan krijg je in januari ook je jaaropgave. Daarop staat het bedrag dat je in 2022 van ons ontving. Deze heb je nodig voor je belastingaangifte.

Je pensioen in 2023 wijzigt in vergelijking met 2022. Dat komt onder andere doordat we je pensioen vanaf 2023 met 14,52% kunnen verhogen. De volgende factoren zijn ook van invloed op je (netto)pensioen:
 

  • De Belastingdienst heeft de belastingtabellen voor 2023 veranderd. Dat heeft gevolgen voor de belasting die wij moeten inhouden.
  • De overheid heeft de bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw) verlaagd. In 2022 was de premie voor de Zorgverzekeringswet (Zvw-premie) 5,5% van je bruto jaarinkomen. In 2023 is dat 5,43%. Je betaalt deze premie over een maximum jaarinkomen van € 66.956.

Je ziet op je betaalspecificatie hoeveel pensioen je in 2023 krijgt. Je ziet ook hoeveel er wordt ingehouden aan belastingen en premie voor de Zorgverzekeringswet. Je betaalspecificatie en jaaropgave staan uiterlijk eind januari klaar in Mijn Bouwpensioen.

Krijg je normaal gesproken brieven van ons? Dan ontvang je de betaalspecificatie en jaaropgave ook per post. Heb je ervoor gekozen je post digitaal te ontvangen? Dan ontvang je een melding via e-mail wanneer de documenten voor je klaarstaan in Mijn Bouwpensioen. 

Lees meer over de betaalspecificatie en jaaropgave. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op, dan helpen we je verder.