Ons pensioenstelsel wordt vernieuwd

31 mei 2023

Op dinsdag 30 mei heeft de Eerste Kamer de Wet toekomst pensioenen (Wtp) aangenomen. De nieuwe regels in deze wet gelden voor alle pensioenfondsen in Nederland.

Beste pensioenstelsel ter wereld

Nederland heeft een van de beste pensioenstelsels ter wereld. Maar dit stelsel is toe aan vernieuwing. Alleen dan kunnen we de pensioenen van nu en straks blijven betalen. BpfBOUW vindt het belangrijk om je uit te leggen waarom deze vernieuwing nodig is. En wat er in de toekomst gaat veranderen.

Het goede van ons huidige pensioen blijft

De nieuwe wet heeft geen invloed op de AOW. Die blijf je straks van de overheid ontvangen. Ook blijf je samen met je werkgever premie betalen voor een levenslang pensioen. Wij blijven deze premies verantwoord beleggen, zodat jouw pensioenvermogen groeit.

Premieregeling en persoonlijk pensioenvermogen

Een belangrijke vernieuwing is dat iedereen pensioen gaat opbouwen via een premieregeling. De hoogte van je pensioen hangt straks meer af van de resultaten van onze beleggingen. Je bouwt een persoonlijk pensioenvermogen op. En je kan straks altijd zelf zien hoe dat pensioenvermogen ervoor staat.

Lees meer over het vernieuwde pensioenstelsel.

Je merkt voorlopig niets

De nieuwe wet gaat in op 1 juli 2023. Maar het duurt nog wel even voor bpfBOUW overgaat op de nieuwe regels. Hiervan houden we je natuurlijk op de hoogte. Stap voor stap begeleiden we je naar het vernieuwde pensioenstelsel.