Woningtekort aanpakken en gemeenschappen versterken

Investering van 150 miljoen in woningfonds
16 november 2023

BpfBOUW investeert 150 miljoen euro in de ontwikkeling van betaalbare huur- en zorgwoningen. Deze investering doen we samen met pensioenfonds ABP en vastgoedbelegger Bouwinvest. Naast dat dit een aantrekkelijke investering is, willen we zo mensen helpen die nu moeilijk een woning kunnen vinden.

Veel mensen kunnen moeilijk een passende en betaalbare woning vinden. Er zijn vooral te weinig huur- en zorgwoningen tussen de 650 en 960 euro per maand. Daar willen we wat aan doen. Binnen het samenwerkingsverband Impact Partnership richten we ons op locaties waar een groot tekort is aan betaalbare huur- en zorgwoningen. Ook is het mogelijk dat we een klein deel investeren in het bouwen van scholen of buurtcentra. Alle gebouwen die we gaan ontwikkelen zijn duurzaam en energiezuinig.

‘Samen bouwen aan een duurzame toekomst’

Eline Lundgren, bestuursvoorzitter van bpfBOUW: "Met deze investering laten we zien dat bpfBOUW betaalbaar wonen belangrijk vindt. En oog heeft voor het welzijn van mensen. Wij investeren 150 miljoen euro om te helpen het tekort aan betaalbare woningen aan te pakken en lokale gemeenschappen te versterken.”