Het verhogen van de pensioenen

17 oktober 2023

BpfBOUW probeert elk jaar je pensioen te verhogen. Zo blijft je koopkracht op peil. Voor het verhogen van de pensioenen kijkt het fonds onder andere naar de financiële situatie. En daarnaast naar de ontwikkeling van de prijzen. BpfBOUW gebruikt hiervoor de cijfers van het CBS. Als fonds vinden we het belangrijk om dit goed uit te leggen. En geven je daarom alvast een inkijk in de cijfers van het CBS die van invloed zijn op het verhogen van de pensioenen.

Toeslagbeleid bpfBOUW

Om de pensioenen te kunnen verhogen, kijkt het fonds naast de financiële situatie ook naar de ontwikkeling van de prijzen. BpfBOUW kijkt hierbij naar de cijfers van het CBS tussen september 2022 tot en met september 2023. De prijzen daalden in deze periode met gemiddeld 1,39%.

Eline Lundgren, bestuursvoorzitter van bpfBOUW: ‘Onze financiële situatie is solide. Ik kan me goed voorstellen dat deze cijfers van het CBS verschillen van wat mensen misschien verwachten. We horen en lezen op dit moment veel over de kosten van boodschappen en de prijzen van energie. En daarom kunnen deze cijfers niet helemaal aansluiten bij de verwachting van onze deelnemers. We kunnen de pensioenen verhogen met de ontwikkeling van de prijzen die het CBS berekent. Die cijfers laten nu zien dat er geen stijging maar een daling van de prijzen was. Er is hierdoor geen aanleiding voor verhoging van de pensioenen.

Besluit in november

Het bestuur van bpfBOUW gaat hier de komende tijd goed naar kijken en over nadenken. En neemt eind november een besluit over een eventuele verhoging van de pensioenen in 2024.