BpfBOUW in top drie duurzaamste pensioenfondsen van Nederland

BpfBOUW is een van de drie duurzaamste pensioenfondsen van Nederland. Dit blijkt uit de jaarlijkse duurzaamheidsranglijst van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). BpfBOUW behaalde de hoogst mogelijke score van vijf sterren in het onderzoek.

Na een vijfde plek in 2016 en een vierde in 2017 zet bpfBOUW zijn opmars voort naar een derde plek dit jaar. De score van bpfBOUW is volgens VBDO verbeterd in alle categorieën: het beleid voor duurzaam en verantwoord beleggen, de uitvoering ervan en de communicatie erover. Ook is er waardering voor het insluitingsbeleid. Dit houdt in dat alle ondernemingen waarin kan worden belegd, worden ingedeeld in koplopers en achterblijvers op het gebied van verantwoord beleggen. BpfBOUW deelt de derde plaats met het pensioenfonds voor de landbouw (BPL) en moet alleen het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) en het pensioenfonds voor de zorg (PFZW) voor zich dulden. 
 
VBDO voert elk jaar een onafhankelijk onderzoek uit naar de duurzaamheid van het beleggingsbeleid van de vijftig grootste pensioenfondsen in Nederland. Wordt dit beleid goed uitgevoerd en wordt het ook duidelijk uitgelegd aan de deelnemers? De vier genoemde pensioenfondsen zijn de eerste fondsen die de hoogst haalbare score van vijf sterren hebben behaald. Als belangrijkste reden noemt VBDO de voortgang in de uitvoering van het beleid. Met andere woorden: de beleggingen worden in de praktijk echt duurzamer. Zo steeg het belegd vermogen van bpfBOUW in duurzaam vastgoed van 6,2 miljard euro in 2016 naar 6,6 miljard euro in 2017.
 

11-10-2018