BpfBOUW op één na duurzaamste pensioenfonds van Nederland

BpfBOUW heeft de tweede plaats bereikt in de lijst van duurzaamste pensioenfondsen van Nederland. Dit is de hoogste positie die bpfBOUW ooit heeft behaald. Dit blijkt uit de jaarlijkse ranglijst van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO).

VBDO maakte de lijst gisteren – op de Dag van de Duurzaamheid - bekend tijdens het jaarcongres van de Pensioenfederatie. Na een vierde plek in 2017 en een derde in 2018 zet bpfBOUW zijn opmars voort naar een tweede plek dit jaar. Dit was te danken aan verbeteringen in het beleid, en de openheid waarmee bpfBOUW hierover communiceert. Zo geeft het fonds meer informatie over zijn beleggingen op de website. Met een score van 4,5 op 5 moet bpfBOUW alleen ambtenarenpensioenfonds ABP voor zich dulden.

Toekomstbestendig

BpfBOUW staat voor een goed en betaalbaar pensioen, nu en in de toekomst. Dat willen we bereiken door te beleggen met oog voor rendement, risico, kosten én duurzaamheid. BpfBOUW heeft de laatste jaren grote stappen gezet op het gebied van verantwoord beleggen.

We hebben bijvoorbeeld onze doelstelling voor het installeren van zonnepanelen op onze Nederlandse vastgoedbeleggingen verhoogd. Het plaatsen van zonnepanelen verlaagt het energieverbruik van huurders en is de meest effectieve maatregel om de CO2-uitstoot te verminderen. Eind 2020 willen we voor 9.500 kilowattpiek aan zonnepanelen op ons Nederlands vastgoed geïnstalleerd hebben. Dit komt neer op zo’n 35.000 zonnepanelen.

11-10-2019