BpfBOUW loopt voorop als verantwoord belegger

BpfBOUW scoort goed met verantwoord beleggen. In het nieuwe overzicht van hoe de 50 grootste Nederlandse pensioenfondsen presteren rond verantwoord beleggen, stijgt bpfBOUW van de vijfde naar de vierde plek.

De lijst is gemaakt door de vereniging van duurzame beleggers (VBDO). Die onderzoekt elk jaar of pensioenfondsen een helder beeld hebben van wat ze met verantwoord beleggen willen. Hoe ze dat uitvoeren en hoe ze hun deelnemers erover informeren.

Nieuw beleid

BpfBOUW is al jaren bezig met verantwoord beleggen. De bedrijven waarin wordt belegd, moeten niet alleen een goed rendement opleveren maar ook verantwoord omgaan met het milieu en hun medewerkers.

Vorig jaar besloot bpfBOUW om duidelijke doelstellingen vast te leggen voor verantwoord beleggen. Zo zal de CO2-uitstoot van de bedrijven in de aandelenportefeuille fors omlaag moeten (25% minder in 2020). Ook wil bpfBOUW meer beleggen in zorgvastgoed (500 miljoen in 2020). Veilige werkomstandigheden en een duurzame leefomgeving krijgen ook meer aandacht.

Bekijk ook het verslag verantwoord beleggen 2016.

03-10-2017