Plan uw pensioen mét de zwaarwerk- of zware beroepenuitkering

Bent u uta-werknemer in de sector Bouw & Infra of werknemer in de sector BIKUDAK? En heeft u recht op de zwaarwerkuitkering? Dan kunt u nu in Mijn Bouwpensioen berekenen wat dit voor uw pensioen betekent. Eerder was dit alleen mogelijk voor bouwplaatswerknemers in de sector Bouw & Infra en werknemers in de sector Afbouw (met de zware beroepenregeling).

De regelingen bestaan uit een uitkering die maximaal 3 jaar voor de AOW-leeftijd kan ingaan. Mogelijk twijfelt u of de uitkering voldoende voor u is. In Mijn Bouwpensioen kunt u vanaf nu zien hoe uw pensioen kan aansluiten op de uitkering. U klikt hiervoor op ‘Plan uw pensioen’. U kunt:
 
  • eerst uw uitkering laten ingaan, en aansluitend uw pensioen;
  • uw pensioen tegelijk laten ingaan met de uitkering; 
  • tijdens de uitkering een lager pensioen ontvangen, en aansluitend op de uitkering een hoger pensioen.
Als u eerder stopt met werken, stopt uw opbouw van pensioen ook eerder. Uw pensioen wordt dan wat lager. Laat u uw pensioen eerder ingaan? Dan wordt het pensioen dat u per maand ontvangt nog iets lager. U ontvangt het ouderdomspensioen dan over een langere periode.
 
Kijk voor meer informatie over de regelingen en de voorwaarden op:
Let op: Voor uta-werknemers in de sector Bouw & Infra gaat de regeling in op 1 januari 2022. Het heeft voor hen dus alleen zin om met een datum vanaf 1 januari 2022 te berekenen wat de regeling voor het pensioen betekent.

Heeft u een vraag over uw pensioen?

Dan kunt u altijd terecht bij een consulent van het FNV, het CNV of het Zwarte Corps. U krijgt dan advies op maat. En hoeft hiervoor geen lid te zijn van de vakbond.

20-09-2021