Alles over de verkiezingen

Ontdek op deze pagina wat er allemaal gebeurt rond de verkiezingen voor het verantwoordingsorgaan (VO). Wanneer stelt u zich kandidaat? En wanneer mag u stemmen?

22 februari 2022 | Stel u kandidaat

Was u op 1 oktober 2021 pensioengerechtigde, deelnemer of gewezen deelnemer bij bpfBOUW? Dan mag u zich waarschijnlijk kandidaat stellen voor het verantwoordingsorgaan (VO). U heeft de tijd tot en met 22 februari 2022.

Lees of u zich kandidaat mag stellen

22 februari tot 8 maart 2022 | Beoordelen kieslijsten

De kieslijsten zijn ingeleverd. De kiescommissie controleert of alle kandidaten geschikt zijn. Zo wordt onder andere getoetst aan de profielschets. Ook kijkt de kiescommissie of de kieslijsten volledig zijn ingevuld. En of wordt voldaan aan de voorwaarden in het verkiezingsreglement

Stel u voor, u heeft uzelf op een eigen kieslijst gezet. Maar minder dan 30 geldige steunbetuigingen ingeleverd. Dan is uw aanmelding niet compleet.

8 maart 2022 | Bekendmaking kieslijsten

Wie zijn de kandidaten voor het VO? U leest het vanaf 8 maart 2022 op de hoofdpagina van de Verkiezingen. U kunt de kieslijsten bekijken. En dus alvast bekijken op wie u in april wilt stemmen.

5 tot en met 19 april 2022 | Breng uw stem uit

Stemmen kan van 5 april tot en met 19 april 2022. U kunt stemmen op 2 manieren: online en per post. 

Online stemmen is heel eenvoudig en veilig. We leiden u vanaf deze website naar de beveiligde online stemomgeving. Uw tweede mogelijkheid is stemmen per post. Bent u kiesgerechtigd? Dan krijgt u kort vóór 5 april een brief met uitleg. U bent kiesgerechtigd als u op 1 oktober 2021 pensioengerechtigde was bij bpfBOUW. En 18 jaar of ouder.

17 mei 2022 | Bekijk de uitslag

U vindt de uitslag van de verkiezingen vanaf 17 mei 2022 op deze website. Wie zijn de 6 nieuwe leden namens pensioengerechtigden in het VO?

1 juli 2022 | Nieuw VO van start

Op 1 juli 2022 gaan de nieuwe leden officieel van start. Vanaf die dag vertegenwoordigen zij 4 jaar lang uw belangen. Benieuwd geworden wat het VO precies doet? Bekijk de korte animatiefilm