Deeltijdpensioen

Wilt u voor een deel met pensioen en later pas volledig? Dat kan. Voor uw AOW-leeftijd kunt u er voor kiezen om minder te gaan werken.

U kunt in overleg met uw werkgever met deeltijdpensioen in stappen vanaf 10% tot de volle 100%. Voor die uren die u minder gaat werken, krijgt u dan alvast een deel van uw pensioen uitbetaald. Een deeltijdpercentage kiest u voor minimaal 1 jaar. U kunt wel van deeltijd naar voltijd (100%) op elk gewenst moment per de eerste van de volgende maand. 

Als u al met deeltijdpensioen bent, moet u de rest van uw pensioen ook aanvragen.

Op de website van de Sociale Verzekeringsbank ziet u wat uw AOW-leeftijd is.

U vraagt deeltijdpensioen zelf gemakkelijk aan via Mijn Bouwpensioen. U ziet daar direct wat uw keuzes zijn en hoeveel deeltijdpensioen u krijgt. 

Heeft u alles naar wens ingevuld in Mijn Bouwpensioen? Klik dan op de knop 'Definitief accepteren' om uw aanvraag te verzenden. U ontvangt van ons een bevestiging per post en in Mijn Bouwpensioen. Als u de bevestiging heeft, is uw aanvraag definitief.

Of u belt met onze klantenservice: 020 583 40 40. U geeft dan telefonisch door met welk percentage u met deeltijdpensioen wilt. U ontvangt vervolgens een aanbieding en een aanvraagformulier. In de aanbieding staat hoeveel deeltijdpensioen u krijgt.

Bent u al met deeltijdpensioen? Dan moet u ook de rest van uw pensioen aanvragen bij onze klantenservice.

Als u pensioen opbouwt bij bpfBOUW, kunt u met vragen over uw pensioen altijd terecht bij een consulent van de vakbond. Ook als u geen lid van de vakbond bent. In een persoonlijk gesprek krijgt u informatie op maat.