Deeltijdpensioen

Wilt u voor een deel met pensioen en later pas volledig? Dat kan. Voor uw AOW-leeftijd kunt u er voor kiezen om minder te gaan werken.

U kunt in overleg met uw werkgever met deeltijdpensioen in stappen vanaf 10% tot de volle 100%. Voor die uren die u minder gaat werken, krijgt u dan alvast een deel van uw pensioen uitbetaald. Een deeltijdpercentage kiest u voor minimaal 1 jaar. U kunt wel van deeltijd naar voltijd (100%) op elk gewenst moment per de eerste van de volgende maand. Op de site van de Sociale Verzekeringsbank ziet u wat uw AOW-leeftijd is.
U vraagt deeltijdpensioen zelf gemakkelijk aan via Mijn Bouwpensioen. U ziet daar direct wat uw keuzes zijn en hoeveel deeltijdpensioen u krijgt.
Of u belt met onze klantenservice: 020 583 40 40. U geeft dan telefonisch door met welk percentage u met deeltijdpensioen wilt. U ontvangt vervolgens een aanbieding en een aanvraagformulier. In de aanbieding staat hoeveel deeltijdpensioen u krijgt.
Als u pensioen opbouwt bij bpfBOUW, kunt u met vragen over uw pensioen altijd terecht bij een consulent van de vakbond. Ook als u geen lid van de vakbond bent. In een persoonlijk gesprek krijgt u informatie op maat.