Beginnen met een hoger of lager pensioen

Als u met pensioen gaat, ontvangt u maandelijks hetzelfde bedrag. Soms kan het handig zijn om in het begin een hoger of lager bedrag te ontvangen. In Mijn Bouwpensioen ziet u wat het voor uw pensioen betekent als u uw pensioenbedrag aanpast.

U kunt er om verschillende redenen voor kiezen te beginnen met een hoger of lager pensioen. Enkele veelvoorkomende voorbeelden zijn: 

  • U gaat werken in deeltijd en wilt uw inkomen aanvullen met een stuk pensioen. 
  • U heeft aan het begin van uw pensioen behoefte aan meer financiële ruimte dan later.
  • U heeft aan het begin van uw pensioen nog een ander inkomen. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat uw partner nog werkt.
  • U maakt gebruik van de zwaarwerkregeling (sector Bouw & Infra) of zware beroepenregeling (sector Afbouw).
  • Uw keuze is eenmalig. U kiest hiervoor op het moment dat u met pensioen gaat.
  • Het verhogen en verlagen van uw pensioenuitkering is gebonden aan fiscale grenzen.
Meer informatie over tijdelijk een hoger of lager pensioen vindt u in het pensioenreglement.

U vraagt een tijdelijk hoger of lager pensioen zelf gemakkelijk aan via Mijn Bouwpensioen voordat u uw AOW-datum bereikt. Wilt u na uw AOW-datum tijdelijk een hoger of lager pensioen? Dan kunt u dat alleen telefonisch regelen.

In Mijn Bouwpensioen ziet u direct wat uw keuzes zijn en om welke bedragen het gaat. Heeft u alles naar wens ingevuld? Klik dan op de knop 'Definitief accepteren' om uw aanvraag te verzenden. U ontvangt van ons een bevestiging per post en in Mijn Bouwpensioen. Als u de bevestiging heeft, is uw aanvraag definitief.

Of u belt met onze klantenservice: 020 583 40 40. U geeft dan telefonisch uw keuze door. U ontvangt vervolgens een aanbieding en een aanvraagformulier. In de aanbieding staat om welke bedragen het gaat.
Als u pensioen opbouwt bij bpfBOUW, kunt u met vragen over uw pensioen altijd terecht bij een consulent van de vakbond. Ook als u geen lid van de vakbond bent. In een persoonlijk gesprek krijgt u informatie op maat.