U kunt om verschillende redenen kiezen voor een hoger of lager bedrag aan het begin van uw pensioen.Dit zijn wat voorbeelden waarom onze deelnemers hiervoor kiezen:

  • U wilt voor en na uw AOW-leeftijd een zoveel mogelijk gelijkblijvend bedrag krijgen. U ontvangt dan voordat u AOW-uitkering krijgt een hoger bruto pensioen van bpfBOUW dan na uw AOW-leeftijd.
  • U heeft aan het begin van uw pensioen nog een hypotheek die afgelost moet worden. 
  • U heeft aan het begin van uw pensioen nog een ander inkomen. Bijvoorbeeld omdat uw partner nog werkt.
  • U maakt gebruik van de zwaarwerkregeling (sector Bouw & Infra of Bikudak en vanaf 1 januari 2022 ook UTA-Bouw & Infra) of zware beroepenregeling (sector Afbouw).
  • Voor sommige deelnemers is deeltijdpensioen een beter passende keuze.
  • U kunt uw keuze voor een hoger of lager pensioen 1 keer maken. Dat kan alleen op het moment dat u uw pensioen aanvraagt.
  • De wet bepaalt hoe hoog het verschil mag zijn tussen het hoge en lage bedrag. De pensioenplanner in Mijn Bouwpensioen houdt hier rekening mee.
U ziet in Mijn Bouwpensioen direct uit welke bedragen u kunt kiezen. Zorg er meteen voor dat de instellingen van uw DigiD goed staan. 

Wilt u een tijdelijk hoger of lager pensioen voordat u uw AOW-datum bereikt? Dan gaat aanvragen makkelijk via Mijn Bouwpensioen. Wilt u na uw AOW-datum tijdelijk een hoger of lager pensioen? Dit kan tot 77 jaar en mag maximaal 10 jaar duren. Bel ons dan om dit te regelen.

Heeft u uw keuze gemaakt? Klik dan op de knop 'Definitief accepteren' om uw aanvraag te verzenden. U ontvangt van ons een bevestiging per post en in Mijn Bouwpensioen. Als u de bevestiging heeft, is uw aanvraag definitief.

Of u belt met onze klantenservice: 020 583 40 40. U geeft dan telefonisch uw keuze door. U ontvangt dan van ons een aanbieding en een aanvraagformulier. In de aanbieding staat om welke bedragen het gaat.
U bouwt pensioen op bij bpfBOUW. Daarom kunt u met vragen over uw pensioen altijd terecht bij een consulent van de vakbond. Ook als u geen lid van de vakbond bent. In een persoonlijk gesprek krijgt u informatie op maat.
Man met bril, een rode pet en gekleurde polo
Aad Rijnders (69) begon met een hoger pensioen. Op Bouwpensioen online leest u over zijn ervaring.