Trouwen of samenwonen

U gaat trouwen of u sluit een geregistreerd partnerschap. De gemeente geeft het huwelijk of het geregistreerd partnerschap aan ons door.

Als u in het buitenland bent getrouwd, moet u een kopie van de trouwakte naar ons sturen.

Uw partner krijgt dan geen partnerpensioen als u overlijdt. Wilt u dat uw partner recht heeft op partnerpensioen als u overlijdt? Dit kan alleen als u:

  • gaat trouwen;
  • een geregistreerd partnerschap heeft;
  • een samenlevingsovereenkomst heeft.

U heeft een samenlevingsovereenkomst afgesloten bij de notaris. Wilt u dat uw partner partnerpensioen krijgt? Geef dit aan ons door. Anders krijgt uw partner geen partnerpensioen als u overlijdt. Wij controleren of de samenlevingsovereenkomst aan de voorwaarden voldoet.

Meld uw partner aan via Mijn Bouwpensioen

*Let op! Gebruikt u Internet Explorer? Met deze browser is het nog niet mogelijk uw partner digitaal aan te melden. Wij adviseren u een andere browser te gebruiken zoals; Chrome, Firefox of Safari. Lukt dat niet? Neem contact met ons op.

En u heeft een samenlevingsovereenkomst opgesteld? In dat geval heeft alleen uw broer of zus recht op het partnerpensioen. Wij controleren of de samenlevingsovereenkomst aan de voorwaarden voldoet.

Meld uw partner aan via Mijn Bouwpensioen

Let op! Gebruikt u Internet Explorer? Met deze browser is het nog niet mogelijk uw partner digitaal aan te melden. Wij adviseren u een andere browser te gebruiken zoals: Chrome, Firefox of Safari. Lukt dat niet? Neem contact met ons op.

Als u overlijdt na uw pensioen, krijgt uw partner 70% van uw pensioen. Als u voor uw pensioen overlijdt, krijgt uw partner 70% van het pensioen dat u in totaal had kunnen opbouwen. U moet op het moment van overlijden wel in de bouw werken. Heeft u ooit pensioen bij ons opgebouwd, maar doet u dat nu niet meer? Dan krijgt uw partner 70% van het pensioen dat u tot het einde van uw deelname heeft opgebouwd. Bekijk meer informatie over partnerpensioen.

Pensioenoverzicht

Hoe hoog het pensioen voor uw partner is, ziet u op uw pensioenoverzicht. Of op Mijn Bouwpensioen.