U heeft afspraken vastgelegd, maar nog niet aan ons doorgegeven.

U heeft afspraken vastgelegd in uw huwelijkse of partnerschapsvoorwaarden, echtscheidingsconvenant of beëindigingsovereenkomst, maar nog niet aan ons doorgegeven. Deze afspraken kunt u aan ons doorgeven.

Hebben u en uw ex-partner de standaardverdeling afgesproken?

Vul het formulier verdeling van ouderdomspensioen in bij voorkeur binnen 2 jaar na uw scheiding of beëindiging van uw geregistreerd partnerschap en stuur het naar ons toe. Uw ex-partner kan deze verdeling ook binnen 2 jaar aanvragen. We hebben dan wel de handtekening van u en uw ex-partner nodig. Krijgen wij het formulier na 2 jaar? Dan registreren wij de verdeling alleen als het formulier door u en uw ex-partner is ondertekend.
 
Stuur het ingevulde en ondertekende formulier naar ons op via het digitale contactformulier. Of per post

Hebben u en uw ex-partner een andere verdeling afgesproken?

Vul het formulier verdeling van ouderdomspensioen in bij voorkeur binnen 2 jaar na uw scheiding of beëindiging van uw geregistreerd partnerschap en stuur het naar ons toe. We hebben de handtekening van u en uw ex-partner nodig. Stuur ook een kopie van de huwelijkse of partnerschapsvoorwaarden, het echtscheidingsconvenant of de beëindigingsovereenkomst mee waarin staat dat u samen kiest voor een andere verdeling. Zonder deze gegevens registreren wij geen andere verdeling. 

Stuur bovenstaande gegevens naar ons op via het digitale contactformulier. Of per post

Hebben u en uw ex-partner besloten om af te zien van de verdeling van uw pensioen?

Dan hoeft u ons dat niet te laten weten. Ook hebben we dan geen formulier verdeling ouderdomspensioen nodig.

Heeft u geen afspraken vastgelegd in de huwelijkse of partnerschapsvoorwaarden, het echtscheidingsconvenant of de beëindigingsovereenkomst?

Als u heeft gekozen voor een afwijkende verdeling van het ouderdomspensioen, dan kunt u samen met uw ex-partner zelf een verklaring maken waarin de afspraken over de verdeling van het pensioen staan. De verklaring moet door u en uw ex-partner zijn ondertekend. Deze verklaring stuurt u samen met een kopie van de identiteitsbewijzen van u en uw ex-partner naar ons toe. En het ingevulde formulier verdeling van ouderdomspensioen. 

Als u heeft gekozen voor de wettelijke standaard verdeling van uw ouderdomspensioen, dan hoeft u alleen het formulier verdeling van ouderdomspensioen naar ons toe te sturen. 

Stuur bovenstaande gegevens naar ons op via het digitale contactformulier. Of per post

Zijn er kosten verbonden aan het doorgeven van de verdeling van pensioen?

Als u de verdeling van pensioen aan ons doorgeeft, dan brengen wij hier administratiekosten voor in rekening.
De administratiekosten zijn in totaal 135 Euro. De totale kosten worden door 2 gedeeld en per persoon betaald. Als u nog niet met pensioen bent, dan ontvangt u van ons een verzoek tot betaling. Bent u wel al met pensioen? Dan worden de administratiekosten op uw pensioen ingehouden.
 
Bent u geholpen met deze uitleg? Help ons door een paar vragen te beantwoorden.