Opnieuw zilver voor bpfBOUW in Nederlandse duurzaamheidsranglijst

BpfBOUW heeft net als vorig jaar de tweede plaats bereikt in de lijst van duurzaamste pensioenfondsen van Nederland. Dit maakte de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling VBDO maandag bekend.

BpfBOUW haalde ook dit jaar een score van 4,0 punten uit de maximaal te behalen 5 punten. ABP (4,3 punten) behaalde net als vorig jaar de eerste plaats. PME, het pensioenfonds voor de metaal- en technologische industrie, werd derde (3,9 punten).

Op koers met duurzame doelstellingen voor 2020

BpfBOUW staat voor een goed en betaalbaar pensioen, nu en in de toekomst. We beleggen daarom met oog voor rendement, risico, kosten én duurzaamheid. 
 

BpfBOUW ligt goed op koers om de duurzame doelstellingen voor 2020 te halen. Sommige zijn zelfs in 2019 al gehaald. Zo belegde bpfBOUW eind 2019 € 13,5 miljard in de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (doel 2020: € 12 miljard). Deze Duurzame Ontwikkelingsdoelen zijn vastgesteld door de Verenigde Naties om een betere wereld mogelijk te maken. Voorbeelden zijn betaalbare en schone energie, eerlijk werk en duurzame steden en gemeenschappen.

Een andere belangrijk thema voor de deelnemers van bpfBOUW is veilige arbeidsomstandigheden

Eind 2019 was 51% (doel 2020: 65%) van de Nederlandse nieuwbouwprojecten waarin bpfBOUW investeert, aangemeld als Bewuste Bouwplaats. Dit betekent dat er bijvoorbeeld qua veiligheid maatregelen worden genomen die verder gaan dan de wettelijke norm. 

BpfBOUW werkt momenteel aan een nieuw beleid voor verantwoord beleggen, dat volgend jaar ingaat. 

Lees ook het Verslag Verantwoord Beleggen.