Wat u als werkgever moet weten over het coronavirus

De maatregelen rondom het coronavirus zorgen voor veranderingen die van invloed zijn op het bedrijfsleven. Misschien vraagt u zich af wat de gevolgen hiervan zijn voor u als werkgever. U blijft via deze pagina op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen.

31-08-2020

U kunt als werkgever tot maximaal 90% van uw loonkosten vergoed krijgen. Dit is geregeld in de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) van de overheid. U komt hiervoor in aanmerking als u door de coronacrisis minimaal 20% aan omzetverlies verwacht in de maanden juni tot en met september. U kunt vanaf 6 juli een aanvraag indienen voor deze NOW 2.0. Kijk voor meer informatie op de website van de overheid.

De aanvraagperiode voor NOW 1.0 liep tot 6 juni. De NOW 1.0 ging over omzetverlies in de maanden maart, april en mei. Heeft u in deze eerste periode NOW aangevraagd? Op 20 mei zijn enkele aanpassingen in de NOW-regeling bekendgemaakt. Deze aanpassingen hebben misschien gevolgen voor u.  

U kunt geen werktijdverkorting meer aanvragen  
Het kabinet heeft de regeling Werktijdverkorting (wtv) stopgezet. De NOW vervangt deze regeling. 

BpfBOUW heeft in de afgelopen maanden de betaaltermijn voor facturen verlengd. Hiermee wilden wij werkgevers in deze lastige tijd tegemoetkomen. Nu hebben de meeste werkgevers met omzetverlies een vergoeding voor hun loonkosten ontvangen van UWV. Vanaf 1 juli geldt daarom weer de normale betaaltermijn van 14 dagen. Als u gebruikmaakt van automatische incasso, schrijven wij het bedrag voor deze facturen na 3 dagen af.
Vragen over uw deelname aan bpfBOUW, aanlevering, premies of factuur?
Stuur uw vraag met vermelding van uw aansluitnummer naar premies@bpfbouw.nl. Of bel ons op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur op 020-583 42 00. Wij helpen u graag!

Vragen over de pensioenregeling van bpfBOUW?
Stuur uw vraag met vermelding van uw aansluitnummer naar werkgevers@bpfbouw.nl. Of bel ons op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur op 020-583 80 80. Wij helpen u graag!
U kunt onze relatiemanagers momenteel niet op locatie spreken. Had u al een afspraak met een van onze relatiemanagers gepland? Dan zoeken we naar een goed alternatief. U bereikt onze relatiemanagers net als anders via telefoon en e-mail.