Relatie van uw werknemer verandert

Als er in de relatie van uw werknemer iets verandert, kan dat invloed hebben op zijn pensioen.

  • Als uw werknemer een partner heeft, komt deze mogelijk in aanmerking voor partnerpensioen.
  • Afhankelijk van de soort relatie moet uw werknemer hier zelf iets voor regelen.

Gaat uw werknemer trouwen of een geregistreerd partnerschap aan?

Dan verandert de burgerlijke staat van uw werknemer. Geef dit door bij de gegevensaanlevering via uw loonpakket of in het Selfservice Werkgevers Portal, onder 'Natuurlijk Persoon'. Wij controleren vervolgens of de wijziging overeenkomt met het Basisregistratie Personen (BRP). De partner van uw werknemer heeft bij trouwen of een geregistreerd partnerschap recht op partnerpensioen.

Woont uw werknemer in het buitenland?

Geef dit dan door aan de salarisadministratie van bpfBOUW.

Lees meer over trouwen en geregistreerd partnerschap.

Gaat uw werknemer samenwonen?

Dan ontvangt de partner van uw werknemer geen partnerpensioen als hij overlijdt. Heeft uw werknemer een samenlevingscontract? Dan kan hij zijn partner via Mijn Bouwpensioen aanmelden voor partnerpensioen. Zo zorgt uw werknemer voor een inkomen voor zijn partner als hij overlijdt. Wijs uw werknemer erop dat hij zijn samenlevingscontract naar ons opstuurt. Zonder samenlevingscontract is het helaas niet mogelijk om partnerpensioen aan te vragen.

Lees meer over samenwonen.

Uw werknemer gaat scheiden of beeindigt zijn geregistreerd partnerschap

Dan verandert er iets in de burgerlijke staat van uw werknemer. Geef dit door bij de gegevensaanlevering via uw loonpakket of in het Selfservice Werkgevers Portal, onder 'Natuurlijk Persoon' (NP). Wij controleren vervolgens of de wijziging overeenkomt met de Basisregistratie Personen (BRP).

Woont uw werknemer in het buitenland?

Geef dit dan door aan de salarisadministratie van bpfBOUW.

Verdeling van pensioen

De ex-partner heeft wettelijk recht op:

Dat heeft dus ook gevolgen voor de hoogte van het pensioen dat uw werknemer zelf gaat ontvangen als hij stopt met werken. Wijs uw werknemer er dus op dat hij zich goed laat informeren over de mogelijkheden van verdelen.

Uw werknemer woonde samen

Woonde uw werknemer ongehuwd samen en gaan hij en zijn partner uit elkaar? Dan is het belangrijk dat hij zijn partner ook weer afmeldt via Mijn Bouwpensioen. Anders loopt de opbouw van het nabestaandenpensioen voor zijn ex-partner gewoon door. Informeer uw werknemer hierover.

Lees meer over uit elkaar gaan.