Wat doen wij?

Bouwvakker strijkt cement glad

BpfBOUW staat voor Stichting BedrijfstakPensioenFonds voor de BOUWnijverheid. We zijn opgericht door de organisaties van werkgevers en werknemers in de bouw. Samen streven we naar een goede en betaalbare pensioenregeling voor iedereen die werkzaam is of was in deze prachtige branche.

Het bestuur van bpfBOUW wordt gevormd door vertegenwoordigers uit de bouw. Wij behartigen de belangen van organisaties van werkgevers, werknemers en pensioengerechtigden. We zijn een betrokken pensioenfonds dat nauw verbonden is met huidige en voormalige leden. Op ons kun je bouwen. En daar zijn we trots op.

Werk je in de bouw bij een van onderstaande bedrijfstakken, dan doe je volgens de wet mee met onze pensioenregeling. Hierdoor weet je zeker dat je niet alleen nu, maar ook later financieel fit bent.

  • Bouw & infra 
  • Afbouw (het stukadoorsbedrijf, het afbouwbedrijf en het terrazzo/vloerenbedrijf) 
  • Natuursteenbedrijf 
  • Timmerindustrie 
  • Betonmortelindustrie 
  • Bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven 
  • Baksteenindustrie

Je werkgever meldt je bij ons aan. Ook krijg je toegang tot Mijn Bouwpensioen. Daar staan al je pensioenzaken overzichtelijk op een rijtje en kan je eenvoudig gegevens wijzigen.

BpfBOUW streeft naar een goede en betaalbare pensioenregelingen voor alle deelnemers. We maken ons onder andere hard voor:
 

Een lage premie

We willen de pensioenpremie die onze deelnemers betalen zo laag mogelijk houden.
 

Toeslag verlenen

We vinden het belangrijk dat je goed kan leven van je pensioen. Daarvoor is het van belang dat de koopkracht van pensioengerechtigden op peil blijft. Door inflatie stijgen de prijzen van producten. Daarom verhogen we de pensioenuitkeringen wanneer dat financieel haalbaar is. Het verhogen van de pensioenuitkering heet een toeslag.
 

Gezonde financiën

We willen zeker zijn dat we de pensioenen nu én in de toekomst kunnen betalen. Daarom beleggen we het geld dat werknemers en werkgevers aan pensioenpremie betalen. Op die manier kunnen we zoveel mogelijk rendement behalen. We investeren onder andere in vastgoed, obligaties en aandelen. Dat zijn beleggingen met een laag risico en een goed rendement.
 

Hoge dekkingsgraad

Goede financiële resultaten helpen bij een hoge beleidsdekkingsgraad. Dat is de belangrijkste graadmeter voor hoe gezond een pensioenfonds is. Bij een hoge dekkingsgraad kunnen we de pensioenen verhogen en de premies zo laag mogelijk houden.