Mijn Bouwpensioen laat je snel zien hoe jouw pensioen ervoor staat. Maar dat is niet alles. Je regelt op Mijn Bouwpensioen ook simpel jouw pensioenzaken.

We geven je hieronder 5 voorbeelden van het gemak van Mijn Bouwpensioen: 

Artikel uit september 2021

Voorbeeld van pensioenbedrag op Mijn Bouwpensioen

Afbeelding 1: voorbeeld van pensioenbedrag op Mijn Bouwpensioen

1. Jouw pensioen bekijken

Of je nu nog pensioen opbouwt of het al uitbetaald krijgt, op Mijn Bouwpensioen zie je hoe hoog jouw pensioen is. Je logt in met DigiD en ziet daarna direct hoe hoog je opbouw is of hoeveel pensioen wij maandelijks op je rekening storten.

Hoe hoog is jouw pensioen bij bpfBOUW?

Wist je dat je bij ons ook pensioen opbouwt voor je partner als jij overlijdt? Dat noemen we partnerpensioen. De hoogte van jouw opgebouwde partnerpensioen zie je ook op Mijn Bouwpensioen. Zo weet je wat er voor je partner geregeld is als jij er niet meer bent.

 je berichten op Mijn Bouwpensioen

Afbeelding 2: je berichten op Mijn Bouwpensioen

2. Belangrijke pensioeninformatie lezen

Alle belangrijke pensioeninformatie die we je sturen vind je overzichtelijk terug op Mijn Bouwpensioen. Zo hoef je bijvoorbeeld nooit lang te zoeken naar je Uniform Pensioenoverzicht (UPO).

Heb je al jouw berichten gelezen?

Krijg je post van ons en wil je jouw pensioeninformatie liever alleen digitaal ontvangen? Meld je dan aan voor post digitaal. Zo ontvang je jouw informatie het snelst. En zo helpen we samen het milieu een handje.

Afbeelding 3: je persoonlijke gegevens bekijken op Mijn Bouwpensioe

3. Je persoonlijke gegevens bijwerken

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we gegevens van je nodig. Deze vul je in op Mijn Bouwpensioen. Je wijzigt ze daar ook. 

Zijn jouw persoonlijke gegevens bijgewerkt?

Heb je bijvoorbeeld een nieuw e-mailadres of een ander telefoonnummer? Dan hoef je alleen maar in te loggen en jouw gegevens aan te passen. Door je gegevens regelmatig te controleren kunnen wij via de juiste weg contact met je opnemen. Zo blijf je het best op de hoogte van jouw pensioen.

Afbeelding 4: waardeoverdracht regelen via Mijn Bouwpensioen

4. Waardeoverdracht aanvragen

Bouw je nu pensioen op bij bpfBOUW en wil je jouw eerder opgebouwde pensioen meenemen naar ons? Dat noemen we waardeoverdracht.

Eerder opgebouwd pensioen meenemen naar bpfBOUW?

Waardeoverdracht vraag je aan via mijnwaardeoverdracht.nl. Dat is een gezamenlijk initiatief vanuit de pensioensector. Hier kun je direct een offerte laten maken én goedkeuren. Zo kun je de waardeoverdracht al binnen een uur afronden, als jouw pensioenuitvoerders aangesloten zijn bij Mijnwaardeoverdracht. 

 de Pensioenplanner op Mijn Bouwpensioen

Afbeelding 5: de Pensioenplanner op Mijn Bouwpensioen

5. Je pensioen plannen

Als je met pensioen gaat heb je verschillende pensioenkeuzes. Je kunt bijvoorbeeld eerder met pensioen of in stappen. Of eventueel gebruik maken van de zwaarwerkregeling/zware beroepenregeling. Maar wat betekent dat voor het maandelijkse geld dat je van ons krijgt? Je berekent het gemakkelijk in Mijn Bouwpensioen. 

Weet jij welke pensioenkeuzes je hebt?

Je kunt alle verschillende pensioenkeuzes in de planning proberen. Je zit dan nog nergens aan vast. Wil je uiteindelijk je pensioen aanvragen? Dan doe je dit ook weer via Mijn Bouwpensioen.

Mijn Bouwpensioen is dus niet alleen bedoeld om de hoogte van je pensioen te zien. Je regelt er met gemak ook allerlei andere pensioenzaken. 

Kom je er niet helemaal uit? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Dat kan via een van de contactmogelijkheden op onze website. En (je raadt het al) uiteraard ook snel via Mijn Bouwpensioen.