5 voorbeelden van het gemak van Mijn Bouwpensioen

Mijn Bouwpensioen laat je snel zien hoe jouw pensioen ervoor staat. Maar dat is niet alles. Je regelt op Mijn Bouwpensioen ook simpel jouw pensioenzaken.
 
We geven je hieronder 5 voorbeelden van het gemak van Mijn Bouwpensioen: 
Artikel uit september 2021
Pensioenhoogte vanaf pensioenleeftijd op Mijn Bouwpensioen

Afbeelding 1: voorbeeld van pensioenbedrag op Mijn Bouwpensioen

1. Jouw pensioen bekijken

Of je nu nog pensioen opbouwt of het al uitbetaald krijgt, op Mijn Bouwpensioen zie je hoe hoog jouw pensioen is. Je logt in met DigiD en ziet daarna direct hoe hoog je opbouw is of hoeveel pensioen wij maandelijks op je rekening storten.
Wist je dat je bij ons ook pensioen opbouwt voor je partner als jij overlijdt? Dat noemen we partnerpensioen. De hoogte van jouw opgebouwde partnerpensioen zie je ook op Mijn Bouwpensioen. Zo weet je wat er voor je partner geregeld is als jij er niet meer bent.
Icoon van inbox voor berichten op Mijn Bouwpensioen

Afbeelding 2: je berichten op Mijn Bouwpensioen

2. Belangrijke pensioeninformatie lezen

Alle belangrijke pensioeninformatie die we je sturen vind je overzichtelijk terug op Mijn Bouwpensioen. Zo hoef je bijvoorbeeld nooit lang te zoeken naar je Uniform Pensioenoverzicht (UPO).
Krijg je post van ons en wil je jouw pensioeninformatie liever alleen digitaal ontvangen? Meld je dan aan voor post digitaal. Zo ontvang je jouw informatie het snelst. En zo helpen we samen het milieu een handje.
Uw gegevens op Mijn Bouwpensioen

Afbeelding 3: je persoonlijke gegevens bekijken op Mijn Bouwpensioen

3. Je persoonlijke gegevens bijwerken

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we gegevens van je nodig. Deze vul je in op Mijn Bouwpensioen. Je wijzigt ze daar ook. 
Heb je bijvoorbeeld een nieuw e-mailadres of een ander telefoonnummer? Dan hoef je alleen maar in te loggen en jouw gegevens aan te passen. Door je gegevens regelmatig te controleren kunnen wij via de juiste weg contact met je opnemen. Zo blijf je het best op de hoogte van jouw pensioen.
Icoon van waardeoverdracht op Mijn Bouwpensioen

Afbeelding 4: waardeoverdracht regelen via Mijn Bouwpensioen

4. Waardeoverdracht aanvragen

Bouw je nu pensioen op bij bpfBOUW en wil je jouw eerder opgebouwde pensioen meenemen naar ons? Dat noemen we waardeoverdracht.
Het proces van waardeoverdracht bestaat uit 3 stappen: 

  1. Je vult op Mijn Bouwpensioen de naam in van je vorige pensioenfonds(en).
  2. Wij vragen jouw gegevens op en sturen je een offerte voor waardeoverdracht.
  3. Ga je akkoord met de offerte? Dan onderteken je deze en stuur je hem naar ons op.

Houd er rekening mee dat het volledig afronden van waardeoverdracht enige tijd kan duren. We zijn bijvoorbeeld afhankelijk van de reactiesnelheid van jouw andere pensioenfonds. Vraag je waardeoverdracht aan voor meerdere pensioenfondsen? Dan is de kans dat het langer duurt ook groter. 
 
Op basis van de offerte die je van ons krijgt, beslis je of je definitief kiest voor waardeoverdracht. Vind je het lastig om de keuze te maken? Dan kan een vakbondsconsulent je hier altijd bij helpen. De vakbondsconsulenten van FNV, CNV en het Zwarte Corps staan kosteloos voor je klaar. Ook als je geen lid bent van een vakbond. 
Icoon van pensioenplanner op Mijn Bouwpensioen

Afbeelding 5: de Pensioenplanner op Mijn Bouwpensioen

5. Je pensioen plannen

Als je met pensioen gaat heb je verschillende pensioenkeuzes. Je kunt bijvoorbeeld eerder met pensioen of in stappen. Of eventueel gebruik maken van de zwaarwerkregeling/zware beroepenregeling. Maar wat betekent dat voor het maandelijkse geld dat je van ons krijgt? Je berekent het gemakkelijk in Mijn Bouwpensioen. 
Je kunt alle verschillende pensioenkeuzes in de planning proberen. Je zit dan nog nergens aan vast. Wil je uiteindelijk je pensioen aanvragen? Dan doe je dit ook weer via Mijn Bouwpensioen.
Mijn Bouwpensioen is dus niet alleen bedoeld om de hoogte van je pensioen te zien. Je regelt er met gemak ook allerlei andere pensioenzaken. 
 
Kom je er niet helemaal uit? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Dat kan via een van de contactmogelijkheden op onze website. En (je raadt het al) uiteraard ook snel via Mijn Bouwpensioen.  
icoon van vulpen

Lees meer