Je ziet het elke maand op je loonstrookje: je pensioen is weer gegroeid. Dat is natuurlijk mooi voor later en iets minder mooi voor nu: je pensioenpremie wordt immers ingehouden op je salaris. Maar goed, uiteindelijk is dit de beste manier om pensioen op te bouwen voor later. Toch? Of vraag jij je weleens af of het niet slimmer is om zélf te sparen met een vast bedrag per maand? Hierbij het antwoord op die prangende vraag.

Artikel uit magazine Bouwpensioen maart 2023

Schematische weergave van de voordelen van samen beleggen ten opzichte van alleen sparen

Ja, je krijgt meer geld bij bpfBOUW

Als je in loondienst in de bouw werkt, is pensioen opbouwen middels een maandelijkse premie verplicht. Maar levert dit je later uiteindelijk ook het meeste geld op?

Het korte antwoord is: ja. BpfBOUW belegt de ingelegde premies collectief, wat uiteindelijk meer rendement (voor jou) oplevert.

Voorbeeld: timmerman Frank

Om dit te illustreren nemen we timmerman Frank als voorbeeld. Hij is 67 jaar en net met pensioen. Frank heeft 40 jaar pensioen bij bfpBOUW opgebouwd. Zijn pensioenpremie was 100 euro per maand. Daarnaast legde ook zijn werkgever premie in.

In het eerste staafdiagram zie je hoeveel zijn 100 euro in 40 jaar waard is geworden door onze (collectieve) beleggingen. In het tweede staafdiagram zie je de winst als hij deze 100 euro elke maand op zijn éigen spaarrekening had gezet.

Tel maar uit je winst. Je ziet dat zijn 100 euro door het collectief beleggen veelvuldig is vermeerderd. Als hij het geld op zijn eigen rekening had laten staan, was het rendement een stuk lager geweest.

Hoeveel pensioen heb jij opgebouwd?

BELEGGEN VOOR MEER GELD

Ingewikkeld? Valt mee. Je pensioenpot bij bpfBOUW wordt steeds groter, omdat we alle pensioenpremies goed beleggen. Samen beleggen levert simpelweg meer winst op dan wanneer je alleen spaart.

Met onze beleggingen investeren we in zaken die hopelijk meer rendement geven, zoals in vastgoed. Op deze manier willen we voor onze deelnemers een betrouwbaar inkomen voor later creëren, en de pensioenen optimaal laten groeien.
 

Disclaimer: We hebben een voorbeeld gebruikt om het verschil tussen collectief beleggen en individueel sparen duidelijk te maken. Het voorbeeld van timmerman Frank is fictief. Je kunt hier geen rechten aan ontlenen.