Iedereen zoekt altijd naar evenwicht. Of het nu gaat om geld, tijd of werk. Werken in de bouw is mooi, maar vaak hard werken. Hoe laad jij je op? Projectleider Harald Kets (56) vertelt ons hoe hij werk en privé in balans houdt.

Artikel uit magazine Bouwpensioen juli 2022

Niet wakker liggen van werk

‘Ik heb een drukke baan, en dat kan ik prima aan. Als ik thuis ben, ben ik vrij. Ik lig er niet wakker van. Daarbij is mijn werkgever open en meegaand. Red je de klus niet in 40 uur? Dan moet je je werk anders indelen of moet er een oplossing worden gevonden.

Hoeveel pensioen heb jij opgebouwd?

Geen zorgen over de oude dag

Ik ben getrouwd en ik heb 3 kinderen. Ik doe aan waterpolo, ik ga graag uit eten. Ik heb echt een prima leven. Maar ook bij mij gebeuren ingrijpende dingen, zoals het vroege overlijden van mijn vader. Misschien kijk ik daardoor niet ver vooruit en maak ik me geen zorgen over de oude dag. 

Ik spaar voor later en ik heb natuurlijk pensioen. Ik kom vast wel rond. Ik kijk uit naar de zomer. Bootje varen, de markt op, terrasje pakken. We pakken de tent en we gáán. Op de bonnefooi naar de zon. 

Je moet je niet te druk maken in het leven. Zeker niet over dingen waar je toch geen invloed op hebt. Al is het nog zo donker, het wordt altijd wel weer licht. Zo denk ik erover, maar dat lukt me ook niet altijd, hoor. Elke dag weer een nieuwe les.’