Naast de A58 verrijst de komende maanden een hypermodern distributiecentrum van 43.000 m2 met warehouses, mezzanines en maar liefst 3 verdiepingen aan kantoren. 

Artikel uit maart 2021. Tekst en fotografie: Mike Raanhuis

Ideale ligging

De locatie ligt op minder dan een halfuur rijden van de havens van Rotterdam en Antwerpen. De A58 sluit aan op de A17, A4 en A16. Ook ligt het straks vlak bij de luchthavens van Rotterdam, Eindhoven en Brussel.

Korte bouwtijd

De (grond)werkzaamheden zijn op 1 december 2020 gestart en de oplevering staat gepland voor september 2021. Dat is voor een project van deze omvang behoorlijk kort. Om dit voor elkaar te krijgen wordt er met dubbele ploegen gewerkt.

Cijfers

Dit eigentijdse distributiecentrum met een hoogte van 14 meter komt te staan op een terrein van zo'n 63.000 m2, waarvan circa 43.000 m2 wordt bebouwd. Dit is inclusief een mezzaninevloer van 4.260 m2 en een kantoorvloer van ca. 2.300 m2. Er komen 20 parkeerplaatsen voor vrachtwagens en 357 parkeerplaatsen voor personenauto's.

Duurzaamheid

A58 LOGISTICS Roosendaal wordt gebouwd volgens BREEAM Very Good-richtlijnen, een duurzaamheidskeurmerk voor duurzame gebouwen met een minimale belasting voor het milieu. Denk dan aan energiezuinige verlichting en slimme klimaatcontrole. Op het immense dak komen ongeveer 32.000 (!) zonnepanelen. Ook komen er eigen waterbergingen op het terrein. In deze zwarte kratten wordt het regenwater opgevangen. Het zakt langzaam weg in de grond, om het riool zoveel mogelijk te ontlasten.

Bewuste bouwers

BVR Bouw is deelnemer van Bewuste Bouwers. Deze stichting draagt bij aan de professionalisering van de bouwbranche. De Bewuste Bouwers-gedragscode bestaat uit 5 pijlers: Omgeving, Veiligheid, Vakmensen, Milieu en Verzorgd. Met deze gedragscode draagt BVR Bouw bij aan de professionalisering van de bouwsector op het gebied van de bouwplaats en de naaste omgeving.

Feiten

  • Opdrachtgever: Victorem Investments NV 
  • Coördinerend aannemer: BVR Bouw BV
  • Ontwerp: Palazzo BV
  • Constructiebureau: Jecon Engineering
  • Algemeen projectleider: Patric van Crugten (BVR Bouw)