In Rotterdam bouwt Bouwinvest mee aan project Diepeveen. Vijf appartements-gebouwen verrijzen op een krappe bouwlocatie aan de rand van een gebied met winkels, een park en een drukke weg. Dat vraagt logistiek heel wat van de bouwers.

Artikel uit magazine Bouwpensioen december 2022

Herontwikkeling

Ivo Lievegoed is bouwplaatsmanager bij Dura Vermeer. Hij is verantwoordelijk voor de coördinatie van alles wat er op de bouwplaats gebeurt op het gebied van planning en logistiek.

‘Diepeveen is een groot project voor ons. Het bestaat uit de herontwikkeling van een bestaand gebouwencomplex en de bouw van vijf appartementsgebouwen met 187 nieuwe huur- en koopwoningen. Die appartementsgebouwen bouwen wij. Het project ontwikkelen we samen met onze partner Dudok Real Estate.'

'Het is een prachtig project met onder meer stadswarmte, zonnepanelen, groendaken en een aangelegde schaduwtuin. Dit laatste om de biodiversiteit te stimuleren en om voor verkoeling te zorgen in de zomer. Alles duurzaam.’

Nooit halve ladingen

Bouwen in een stad brengt zo zijn eigen problemen met zich mee. ‘De bouwlocatie is erg krap, het opslaan van bouwmaterialen kan bijna niet. Dat betekent dat we heel vaak aanvoer nodig hebben. Dat maakt de logistiek best uitdagend.

Daar komt bij dat project Diepeveen aan de rand van het Dakpark ligt, dicht bij winkels en langs een drukke weg. We moeten echt slim, efficiënt en duurzaam plannen. Daarom rijden we bijvoorbeeld altijd met gevulde vrachtwagens en nooit met halve ladingen.

De bouw verloopt voorspoedig en de oplevering staat gepland vanaf volgend jaar juli.’

Hoeveel pensioen heb jij opgebouwd?

Voor en door de bouw

Bouwinvest investeert namens bpfBOUW in vastgoed. Daarmee groeit het vermogen waarmee bpfBOUW de pensioenen uitkeert. En het zorgt ook nog voor werkgelegenheid in de bouw. Zo snijdt het mes aan twee kanten.