Bestuursvoorzitter Eline Lundgren van bpfBOUW over de impact van het onverwachts overlijden van collega en bestuursvoorzitter Dick Verhoeven. Het persoonlijke verdriet en de consequenties voor de organisatie zijn groot.

Artikel uit magazine Bouwpensioen december 2022

De tijd is voorbijgevlogen

Ouderdom overkomt je onverwacht. Je bent druk met je leven en dan opeens is er een moment van besef: je bent 55 of 60 en de tijd is voorbijgevlogen.
Dat gevoel van vergankelijkheid houdt me de laatste maanden bezig. Dat komt natuurlijk ook door het overlijden van mijn medevoorzitter Dick Verhoeven.

Stilstaan bij het gemis

Zijn plotselinge dood is enorm zwaar voor ons allemaal. We missen hem als persoon, als bestuurder, als voorzitter, als verbinder. De impact van zijn wegvallen was in alle opzichten groot.

Los van het feit dat ik hem mis als fijne collega, heeft het voor de organisatie ook consequenties. Opeens moesten zijn taken overgedragen worden, en moet er gezocht worden naar een vervanger. Terwijl je eigenlijk nog wilt stilstaan bij het gemis.

Je weet niet hoe het leven loopt

Deze periode heeft me laten zien dat er gewoon een kans is dat je eerder doodgaat dan je denkt. Of dat je eerder oud wordt dan je in de gaten hebt.

Meer dan ooit ben ik mij ervan bewust dat het echt verstandig is om je zaken op orde te hebben. Dan is het fijn als je een pensioenfonds hebt waar je op kunt vertrouwen. Je weet niet hoe het leven loopt.