Wie in de bouw werkt, hoeft niet bang te zijn de komende jaren zonder werk te zitten. Financieel manager Marlies (42) vertelt hoe zij denkt over haar (nabije) toekomst. Hoe ziet zij haar werk, pensioen en privéleven?

Artikel uit Bouwpensioen maart 2022

Knetterhard werken, maar wel met ruimte voor een dolletje

‘De sfeer op ons familiebedrijf is heel goed: het werk is heel afwisselend, zoals overal in de bouw werken we knetterhard, maar er is wel ruimte voor een dolletje. Daarom hoop ik dat ik hier tot mijn pensioen kan blijven werken. Wat dat betreft hoef ik me over de nabije toekomst in elk geval geen zorgen te maken, want er is voorlopig werk genoeg. Ik denk niet dat het altijd zó ontzettend druk zal blijven, maar Nederland heeft huizen nodig, dus de bouw heeft een goede toekomst.

Ik werk 24 uur per week, omdat ik er een druk leven naast heb. Zowel ikzelf als mijn kinderen sporten op hoog nationaal niveau – we doen aan hardlopen/atletiek, ieder in onze eigen leeftijdsklasse natuurlijk – dus dat kost veel tijd. Ik werk parttime, maar mijn man en ik verdienen genoeg om te kunnen sparen voor de toekomst. Hij is 6 jaar ouder dan ik en ik hoop dat ik ook kan stoppen als hij met pensioen gaat.

Wil jij eerder stoppen met werken?

Vakantiehuisje op de Veluwe

Het is nog ver weg, maar na mijn pensioen zou ik wel een vakantiehuisje op de Veluwe willen, als dat financieel mogelijk is. Ik hoop gezond te blijven en te genieten van mijn gezin, familie, vrienden en de natuur.’