Wie in de bouw werkt, hoeft niet bang te zijn de komende jaren zonder werk te zitten. Werkvoorbereider Willem (31) vertelt hoe hij denkt over zijn (nabije) toekomst. Hoe ziet hij zijn werk, pensioen en privéleven?

Artikel uit Bouwpensioen maart 2022

Meegroeien met het bedrijf

‘Ik werk nu een paar jaar bij een bedrijf in funderingstechniek, dat weer onderdeel is van een grotere bouwgroep. Dat bevalt heel goed: het werk is interessant, de werksfeer is uitstekend en je merkt aan alles dat er goed voor de medewerker wordt gezorgd. Zo kregen we een tot de nok toe gevuld kerstpakket en word je aangemoedigd om je te ontwikkelen en een opleiding te doen. 

Ik wil hier dan ook absoluut blijven en meehelpen om het bedrijf verder te laten groeien, zodat nog meer mensen hier kunnen komen werken. 

Hoeveel pensioen heb jij opgebouwd?

Investering in de toekomst

Werk is er de komende jaren zat, daar ben ik van overtuigd. Onze eigen nieuwbouwwoning, die vanaf februari wordt gebouwd, zal op palen van mijn werkgever staan. Daar ben ik best trots op. We investeren maximaal in onze woning, die energieneutraal zal zijn. Dat slaat natuurlijk wel een deuk in ons spaargeld, maar we zien het als een investering in de toekomst. 

Ik vind het een geruststellend idee dat wij de woning afbetaald hebben als ik 60 ben. Dan zit ik dus tegen mijn pensioen niet met een torenhoge hypotheek en kan ik misschien vanaf mijn 62ste minder gaan werken.’