Ben je jong en werk je nog maar een paar jaar in de bouw? Dan is je pensioen nog heel ver weg. Toch betaal je nu al voor je pensioen. Heb je een 40-urige werkweek? Dan werk je al gauw 1 dag in de week om je pensioen op te bouwen. Dat is best veel, maar wel nodig. Want je krijgt maar een klein basispensioen (AOW) van de overheid. Daarom bouw je extra pensioen bij ons op. Jouw werkgever houdt de pensioenpremie hiervoor in op je salaris. En hij betaalt zelf ook nog een deel mee aan jouw pensioen.

Artikel uit september 2020

Je bouwt veel meer op dan alleen ouderdomspensioen

Wat krijg je daar nu voor terug? Dit geld is vooral bedoeld als inkomen nadat je met pensioen bent gegaan. Maar het kan ook al eerder nodig zijn. Zo hebben we een goede regeling als je arbeidsongeschikt wordt of komt te overlijden. Soms lijkt je pensioenregeling dan wel een beetje op een verzekering. Wat is er allemaal voor je geregeld bij bpfBOUW?

  • Het belangrijkste: geld voor later. Dat noemen we ouderdomspensioen. Het is een uitkering die je elke maand krijgt nadat je met pensioen bent gegaan. En zolang je leeft.
  • Kom je te overlijden? Dan krijgt je partner een nabestaandenpensioen. We maken dan elke maand een bedrag aan je partner over. En als je nog jonge kinderen hebt, krijgen zij ook maandelijks geld van ons. Ook als je voor je pensioen al komt te overlijden. Bekijk wel de voorwaarden.
  • Word je arbeidsongeschikt? Dan gaat je pensioenopbouw voor een deel door en betaal je zelf geen premie meer (als je aan de voorwaarden voldoet). En je kunt van ons een maandelijkse uitkering krijgen (alleen niet in de sectoren Afbouw, Baksteen of Bikudak). We noemen dit arbeidsongeschiktheidspensioen (bekijk ook hiervoor de voorwaarden). Die komt zeker van pas. Als je arbeidsongeschikt wordt, gaat je inkomen vaak flink achteruit.

Check je pensioen in Mijn Bouwpensioen

Dit zijn de belangrijkste onderdelen van je pensioenregeling bij bpfBOUW. Er is nog meer. Zo kun je, als je dat wil, meestal wel eerder met pensioen gaan. Het is natuurlijk nog lang niet zover. Maar wel fijn dat het kan! Wil je meer lezen over de pensioenregeling bij bpfBOUW? Duik dan in het Pensioen 1-2.3. Kijk ook eens op Mijn Bouwpensioen, want daar zie je hoeveel pensioen je nu al hebt opgebouwd.