6 JANUARI 2021 / 13.35 UUR / ZUIDEINDE / OOSTZAAN

Harold van Dulmen (43, links) is mede-eigenaar van Henver-Bouw uit het West-Friese Blokker. Met een klein team bouwt hij door heel Noord-Holland ongeveer 10 woningen op jaarbasis. 

Artikel uit maart 2021

In de keet

Aan de schaft zitten verder timmermannen Jan Stapel (60, midden) en Simon Kamper (60). Jan is in dienst bij Harold en Simon wordt ingehuurd. 'Wel werken zij al jaren samen' verklaart Harold. Jan: 'Wij bouwen huizen vanaf de eerste steen tot aan de laatste plint. En dan vooral mooie huizen. Die zijn kwalitatief top, daarom werk ik graag voor Harold, want hij heeft die naam in de regio. Hoe mooi is het dat mensen via via horen dat ze bij ons moeten zijn als ze een echt mooi huis willen laten bouwen?' Simon vult aan: 'Wij mogen nog kwaliteit bouwen, dat zie je niet overal meer, vooral niet in de snelle nieuwbouw.' Jan: 'Voor ons is geen dag hetzelfde. 

Materialen

Wij werken vooral met mooie en goede materialen en er wordt met aandacht en met oog voor detail gewerkt. Dat maakt ons vak zóveel leuker, je mag zelf namelijk meedenken.' Harold vertelt dat ze de laatste paar keer 0 opleverpunten hadden. 'Daar doen we het voor, want het zegt veel over de manier waarop je werkt. Hoe de veiligheid bij ons is geregeld? Simon en Jan werkenal sinds hun 17e jaar in de bouw, die hoef je niets meer te vertellen over veiligheid. Natuurlijk zijn onze steigers top en dragen wij altijd veilig schoeisel en helmen.' Jan vervolgt: 'Je bent er bovendien zelf bij hè. Wij zijn geen binkies, wij doen geen rare, stoere dingen. Goede verlichting vind ik heel erg belangrijk op onze bouwprojecten, dat moet voor elkaar zijn. En maak ik bijvoorbeeld ergens een luik, dan waarschuw ik mijn collega’s daar meteen voor. Het gaat niet alleen om je eigen veiligheid, je moet vooral ook omkijken naar anderen die samen met jou aan het werk zijn.'