De regelingen voor de sectoren BIKUDAK, Bouw & Infra UTA en Timmerindustrie bestaan uit een uitkering die maximaal 3 jaar voor de AOW-leeftijd kan ingaan.

Artikel uit Bouwpensioen december 2021

Bekijk de voorwaarden per sector

De sector BIKUDAK heeft nu ook een zwaarwerkregeling. Werk je langer dan 20 jaar als dakdekker, voorman of chauffeur in deze sector? Dan kun je eerder stoppen met werken en een uitkering krijgen. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op: caobikudak.nl/zwaarwerkregeling.

Uta-medewerkers in de sector Bouw & Infra kunnen vanaf 1 januari 2022 gebruikmaken van de zwaarwerkregeling. Daarvoor gelden wel voorwaarden. Zo moet je minimaal 5 jaar als bouwplaatsmedewerker in de sector gewerkt hebben. Kijk voor meer informatie op: zwaarwerkregeling.nl.

Ben je productiewerknemer in de timmerindustrie? Dan kun je vanaf je 65ste eerder stoppen met werken. Er gelden hiervoor wel een aantal voorwaarden. Kijk voor meer informatie op: sswt.nl/cao/zwaarwerktimmer-regeling.

Kijken wat eerder met pensioen gaan voor jou betekent?

Is de uitkering voldoende voor jou?

De regelingen bestaan uit een uitkering die maximaal 3 jaar voor de AOW-leeftijd kan ingaan. Mogelijk twijfel je of de uitkering voldoende voor je is. Op Mijn Bouwpensioen kun je in de Pensioenplanner zien hoe jouw pensioen de uitkering kan aanvullen. Kun je hierbij hulp gebruiken? Neem dan gerust contact op met een vakbondsconsulent.