Als jij en je partner gaan scheiden, is het verstandig dat je samen afspraken maakt over hoe je jouw pensioen verdeelt.
Was je getrouwd of had je een geregistreerd partnerschap? Geef dan de gemaakte afspraken over de verdeling van jouw ouderdomspensioen aan ons door. Wilt je ex-partner afzien van het bijzonder partnerpensioen? Dan kun je dit aan ons doorgeven. Je ex-partner kan dit ook zelf aan ons doorgeven. Hieronder vind je de formulieren die je nodig hebt.
Vul het formulier verdeling van ouderdomspensioen in bij voorkeur binnen 2 jaar na je scheiding of beëindiging van je geregistreerd partnerschap.
Wij hebben het formulier verdeling van ouderdomspensioen nodig om een rechtstreekse betaling van het ouderdomspensioen aan je ex-partner te kunnen doen.
Vul het formulier verdeling van ouderdomspensioen in bij voorkeur binnen 2 jaar na je scheiding of beëindiging van je geregistreerd partnerschap. Je ex-partner kan deze verdeling ook binnen 2 jaar aanvragen. We hebben dan wel de handtekening van jou en je ex-partner nodig. Krijgen wij het formulier na 2 jaar? Dan registreren wij de verdeling alleen als het formulier door jou en je ex-partner is ondertekend.
Stuur het ingevulde en ondertekende formulier naar ons op via het digitale contactformulier. Of per post.
Vul het formulier verdeling van ouderdomspensioen in bij voorkeur binnen 2 jaar na je scheiding of beëindiging van je geregistreerd partnerschap. We hebben de handtekening van jou en je ex-partner nodig. Stuur ook een kopie van de huwelijkse of partnerschapsvoorwaarden, het echtscheidingsconvenant of de beëindigingsovereenkomst mee waarin staat dat jullie samen kiezen voor een andere verdeling. Zonder deze gegevens registreren wij geen andere verdeling.
Stuur bovenstaande gegevens naar ons op via het digitale contactformulier. Of per post.
Hebben jij en je ex-partner besloten om af te zien van de verdeling van je pensioen? Laat het ons dan weten. Gebruik hiervoor het formulier verdeling van ouderdomspensioen.
Hierdoor weten wij dat je ex-partner in de toekomst geen recht heeft op een deel van jouw ouderdomspensioen. Als je met pensioen gaat, krijgt jij je complete pensioen.
Je ex-partner komt meestal in aanmerking voor bijzonder partnerpensioen, maar kan hier ook van afzien. Of je ex-partner wel of niet afziet van bijzonder partnerpensioen kan belangrijk zijn als je later een andere partner krijgt.
Je ex-partner kan het formulier afzien bijzonder partnerpensioen invullen om dit te regelen.
Je ex-partner stuurt deze documenten naar ons via het digitale contactformulier. Of per post.