Plan uw pensioen mét de zwaarwerk- of zware beroepenuitkering

20 september 2021

Bent u uta-werknemer in de sector Bouw & Infra of werknemer in de sector BIKUDAK? En heeft u recht op de zwaarwerkuitkering? Dan kunt u nu in Mijn Bouwpensioen berekenen wat dit voor uw pensioen betekent. Eerder was dit alleen mogelijk voor bouwplaatswerknemers in de sector Bouw & Infra en werknemers in de sector Afbouw (met de zware beroepenregeling).

De regelingen bestaan uit een uitkering die maximaal 3 jaar voor de AOW-leeftijd kan ingaan. Mogelijk twijfelt u of de uitkering voldoende voor u is. In Mijn Bouwpensioen kunt u vanaf nu met de Pensioenplanner zien hoe uw pensioen kan aansluiten op de uitkering. U kunt:

  • eerst uw uitkering laten ingaan, en aansluitend uw pensioen;
  • uw pensioen tegelijk laten ingaan met de uitkering; 
  • tijdens de uitkering een lager pensioen ontvangen, en aansluitend op de uitkering een hoger pensioen.

Als u eerder stopt met werken, stopt uw opbouw van pensioen ook eerder. Uw pensioen wordt dan wat lager. Laat u uw pensioen eerder ingaan? Dan wordt het pensioen dat u per maand ontvangt nog iets lager. U ontvangt het ouderdomspensioen dan over een langere periode.

Kijk voor meer informatie over de regelingen en de voorwaarden op:

Let op: voor werknemers in de sector BIKUDAK gaat de regeling in op 1 oktober 2021. Voor uta-werknemers in de sector Bouw & Infra geldt de regeling vanaf 1 januari 2022. U kunt vanaf deze data berekenen wat de regeling voor uw pensioen betekent.

Heeft u een vraag over uw pensioen?

Dan kunt u altijd terecht bij een consulent van het FNV, het CNV of het Zwarte Corps. U krijgt dan advies op maat. En hoeft hiervoor geen lid te zijn van de vakbond.