In 6 stappen uw pensioen aanvragen: zo werkt het

U wilt met (vervroegd) pensioen. Dat gaan we voor u regelen. We hebben een aantal zaken van u nodig om dit zo goed en snel mogelijk in gang te zetten. De rest doen wij. Hieronder leest u hoe u in zes stappen uw pensioen aanvraagt.

Log in met DigiD. Zorg ervoor dat u de juiste instellingen van DigiD activeert. Dit is nodig om uw pensioen aan te kunnen vragen. Hoe? Bekijk de pagina met DigiD uitleg

Kies daarna in Mijn Bouwpensioen voor Plan uw pensioen. Op deze pagina ziet u een aantal mogelijkheden. U kunt kiezen voor een aantal veelgekozen scenario’s. Dit zijn pensioenplannen die al voor een groot deel voor u zijn ingevuld. Maar u kunt ook kiezen voor Zelf samenstellen (onderaan de pagina). Kiest u hiervoor? Dan doorloopt u een aantal stappen – de pensioenplanner – en krijgt u de mogelijkheid om uw pensioen zelf samen te stellen.

Kiest u ervoor om pensioen zelf samen te stellen? Of u wilt één van de scenario’s aanpassen naar uw situatie? Dan doorloopt u een aantal stappen. Hierin kunt u zelf aangeven wat uw wensen zijn. Bijvoorbeeld rond geheel of gedeeltelijk met pensioen gaan, uw pensioenleeftijd of loonheffingskorting. Het doorlopen van deze stappen wijst zich vanzelf. 

Lukt het even niet? Dan staat er vaak extra uitleg bij. Of u neemt gewoon contact met ons op. Ook vakbondsconsulenten kunnen u helpen. Dat is gratis en de consulenten geven onafhankelijke informatie. Kijk op bpfbouw.nl/consulenten voor meer informatie.

Bent u klaar met het invullen van de Pensioenplanner? Dan doen wij u een pensioenvoorstel op basis van uw keuzes. Dit is nog niet definitief. Staat er toch iets in dat u wilt veranderen? Dan kunt u dat aanpassen in Mijn Bouwpensioen. 

Bent u akkoord met het voorstel? Dan drukt u op de knop ‘Definitief accepteren’. Heeft u een partner? Dan moet ook uw partner inloggen om de aanvraag te accepteren. U ontvangt zo snel mogelijk een toekenningsbericht. In het toekenningsbericht staat onder andere hoeveel u per maand ontvangt en welke pensioenkeuzes u gemaakt heeft.

Na uw akkoord op ons voorstel ontvangt u van ons binnen enkele dagen de toekenbrief voor uw pensioen. Uw aanvraag is nu definitief. Loop hem nog eens goed na. Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op. U vindt de toekenbrief ook in Mijn Bouwpensioen.

Wij regelen het vanaf hier. U krijgt uw eerste pensioenuitkering uiterlijk op de 24ste van de maand dat u met pensioen gaat. Bekijk de exacte betaaldata. Vakantiegeld ontvangt u éénmaal per jaar, in mei.

Welkom als gepensioneerde bij bpfBOUW! In Mijn Bouwpensioen vindt u ieder jaar uw jaaropgave en betaalspecificatie. Via de nieuwsbrief van bpfBOUW blijft u altijd op de hoogte van ons laatste nieuws.