Pensioen aanvragen

Gefeliciteerd, je wil met pensioen gaan! In zes stappen regel je eenvoudig zelf de aanvraag. Zo weet je zeker dat alles goed geregeld is.

Om je pensioen aan te vragen ga je naar Mijn Bouwpensioen. Log in met DigiD.

Onder Plan je pensioen zie je een aantal mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor één van de veelgekozen scenario’s waarbij het meeste al voor je is ingevuld. Je kan onderaan de pagina ook kiezen voor Zelf samenstellen. In dat geval stel je je pensioen helemaal zelf samen met behulp van de Pensioenplanner.

De Pensioenplanner bestaat uit een aantal stappen die je doorloopt om je pensioen samen te stellen. Je kan dit helemaal zelf doen, maar je kan ook een veelgekozen scenario kiezen en deze iets aanpassen.

Het doorlopen van de stappen wijst zich vanzelf. Je geeft bijvoorbeeld aan of je geheel of gedeeltelijk met pensioen gaat, op welke leeftijd je met pensioen gaat en of je wil dat we loonheffingskorting toepassen. Het doorlopen van deze stappen wijst zich vanzelf. 

Is er iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact met ons op en we leggen het je graag uit. Je kan ook een persoonlijk gesprek met een van onze pensioenvoorlichters aanvragen.

Heb je alle vragen van de Pensioenplanner ingevuld? Dan ontvang je van ons een vrijblijvend voorstel. Lees het voorstel zorgvuldig door. Zie je iets dat je wilt veranderen, dan pas je dat aan in Mijn Bouwpensioen. Daarna krijg je van ons een nieuw voorstel. Je doet dit net zo vaak totdat je helemaal tevreden bent.

Om het voorstel te accepteren druk je op de knop Definitief accepteren. Als je een partner hebt, dan moet ook je partner inloggen en de aanvraag accepteren.

Nadat je het pensioenvoorstel hebt geaccepteerd, ontvangt je van ons zo snel mogelijk een toekenningsbericht. Hierin staat onder andere welke pensioenkeuzes je hebt gemaakt en hoeveel je per maand krijgt uitgekeerd. Lees het bericht nog een keer goed door. Neem gerust contact met ons op als er iets niet duidelijk is.

Je hoeft nu niets meer te doen. De maand dat je met pensioen gaat ontvang je je eerste pensioenuitkering. Om te weten op welke dag we precies uitbetalen bekijk je het overzicht met exacte betaaldata. Je vakantiegeld ontvang je elk jaar in mei.

Van harte welkom als gepensioneerde bij bpfBOUW! In Mijn Bouwpensioen vind je je jaaropgaves en betaalspecificaties. Via de bpfBOUW nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste pensioennieuws. We wensen je veel plezier en hopen dat je lekker gaat genieten van je welverdiende pensioen.

De nieuwe regels voor pensioen. Wat betekent dit voor jou?

Het laatste nieuws, een tijdlijn en veelgestelde vragen. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief!