Organisaties voor werknemers

Werktafel ligt vol met tekeningen, pennen, duimstok en leesbril

Als werknemer sta je sterker in je schoenen als je aangesloten bent bij een organisatie. Samen krijg je nu eenmaal meer voor elkaar dan alleen. Een werknemersorganisatie of vakbond komt op voor de belangen van haar leden. Ze onderhandelt namens jou tijdens besprekingen over een nieuwe cao. Bijvoorbeeld over loon, werktijden, veiligheid en pensioen.

Voor de bouwsector zijn de volgende drie organisaties actief:

FNV Bouwen & Wonen is een actieve vakbond die strijdt voor de belangen van werknemers en zelfstandigen in de bouw, hout- of meubelindustrie, woondiensten en verwante sectoren.

Als lid heb je toegang tot professioneel advies over werk, financiën en je loopbaan. Ook kan je rekenen op juridische ondersteuning bij beroepsziekte of letselschade. Daarnaast profiteer je van vele kortingen op verzekeringen, energie en dagelijkse boodschappen.
 

FNV Bouwen Wonen

Bezoekadres:
Hertogswetering 159
3543 AS Utrecht  
Postadres:
Postbus 9208
3506 GE Utrecht
Telefoon: 088 368 0 368     

CNV Vakmensen is een algemene vakbond voor alle werkenden in Nederland. Door lid te worden laat je je stem horen en heb je meer invloed op je arbeidsvoorwaarden. Je krijgt ondersteuning bij het controleren van je loonstrook en kan met al je vragen over werk en inkomen terecht. Bovendien is uitgebreide rechtshulp onderdeel van je lidmaatschap, ook als het om privékwesties van je gezin gaat.
 

CNV Vakmensen

Bezoekadres:
Tiberdreef 4
3561 GG Utrecht
Postadres:
Postbus 2525
3500 GM Utrecht
Telefoon: 030 75 11 007

CNV Vakmensen

Het Zwarte Corps is er speciaal voor machinegebonden personeel en zzp’ers in de bouw. Ze onderhandelen voor de beste individuele en collectieve arbeidsvoorwaarden. Als lid heb je een gemotiveerde team van adviseurs en rayonbestuurders tot je beschikking voor juridische, financiële en fiscale vragen.

Het Zwarte Corps verzorgt regelmatig trainingen waarmee je kan werken aan je vakmanschap. En de georganiseerde activiteiten zijn een leuke manier om informeel in contact te komen met collega’s uit de branche.
 

Vakvereniging Het Zwarte Corps (HZC)

Bezoekadres:
Einsteinbaan 16
3439 NJ Nieuwegein
Postadres:
Postbus 2060
3430 CH Nieuwegein
Telefoon: 030 600 60 70

Het Zwarte Corps