Zo meldt u als administratiekantoor een nieuwe werkgever aan bij bpfBOUW

Wilt u als administratiekantoor een nieuwe werkgever bij ons aanmelden? Aanmelden doet u of uw klant via onze website. De aanmelding bestaat uit 2 stappen. Raad uw klant aan om op tijd zijn eHerkenning inlogmiddel te regelen.

Stap 1. U meldt uw klant aan als verplichte toetreder

Heeft uw klant personeel in dienst, of neemt hij binnen nu en een maand personeel in dienst? Meld uw klant aan via ons aanmeldformulier. Houd hiervoor het KVK- en eventuele RSIN-nummer van uw klant bij de hand. Wij controleren nu of uw klant inderdaad verplicht bij ons moet aansluiten. We bevestigen de aanmelding binnen 3 werkdagen aan u en uw klant.

Stap 2. Uw klant voltooit zelf de aanmelding

Uw klant voltooit nu zijn aanmelding door zijn gegevens aan te vullen. Hij logt in met eHerkenning en geeft zijn cao-indeling, loontijdvak en rekeningnummer door. Uw klant bevestigt in deze stap ook dat uw administratiekantoor toegang moet krijgen tot zijn pensioenadministratie. Ter verificatie geeft hij uw KVK-nummer, eventueel leveranciersnummer en salarispakket door. Deel deze gegevens dus met uw klant. Heeft uw klant een ketenmachtiging aan u afgegeven? Dan kunt u deze stap als administratiekantoor zelf uitvoeren.

U krijgt per e-mail bevestiging van ons als de aanmelding is voltooid. U kunt nu aan de slag met de pensioenaangifte.

Wilt u een zelfstandige in de afbouw of natuursteen aanmelden? Bekijk hier hoe u dit regelt.
Wilt u een werkgever aanmelden als vrijwillige toetreder? Bekijk hier hoe u dit regelt.
eHerkenning is een veilige en betrouwbare manier van inloggen, die u waarschijnlijk al kent en gebruikt. In de loop van 2021 vervangt eHerkenning het inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord in het Selfservice Werkgevers Portaal volledig. Het is belangrijk dat uw klanten u op tijd machtigen om in te loggen met eHerkenning. Lees meer over eHerkenning en uw administratiekantoor.