Nieuwe werknemer in dienst

Jonge bouwvakker draagt een stalen pijp

Je krijgt een nieuwe werknemer in dienst. Vanaf nu gaat deze werknemer pensioen opbouwen bij bpfBOUW. Wat moet je daarvoor regelen?

  • Geef het aan ons door als je een nieuwe werknemer in dienst neemt. Je bent namelijk verplicht om pensioenpremie af te dragen voor deze werknemer. Er is geen minimale leeftijd voor het opbouwen van pensioen.
  • Geef de gegevens van de nieuwe werknemer door via je pensioenadministratie. Dit doe je vanaf de eerstvolgende gegevensaanlevering.

Meld de nieuwe werknemer aan door deze in te voeren in je loonpakket of via het Selfservice Werkgevers Portaal. Zodra je de eerstvolgende loon- en premiegegevens (LPG) bij ons aanlevert, ontvangen wij alle gegevens over de afgelopen periode. Inclusief de gegevens van de nieuwe werknemer.

Heb je een nieuwe werknemer aangemeld? Dan ontvangt deze binnen enkele weken van ons een welkomstbrief.

Lees meer over pensioenaangifte doen.

Vanaf het moment dat een nieuwe werknemer bij je in dienst gaat bouwt hij pensioen op bij bpfBOUW. Wij informeren de werknemer over zijn pensioen, maar het is goed als je dat zelf ook doet.
 

1. De werknemer ontvangt een welkomstbrief

Nadat je de werknemer hebt aangemeld ontvangt deze een welkomstbrief met daarbij de Pensioen 1-2-3. Hierin staat hoe de werknemer pensioen bij bpfBOUW opbouwt en wat deze direct zelf kan regelen. Je kan de werknemer hierop wijzen.
 

2. De werknemer kan pensioen meenemen naar bpfBOUW

Het pensioen dat bij een andere pensioenuitvoerder is opgebouwd, kan de werknemer meenemen naar bpfBOUW. Dit heet waardeoverdracht. De werknemer kan waardeoverdracht regelen via mijnwaardeoverdracht.nl. Je kan de werknemer hierover informeren.

3. De werknemer kan een partner aanmelden voor partnerpensioen

Woont de werknemer ongehuwd samen, zonder geregistreerd partnerschap? En heeft de werknemer een samenlevingscontract? Dan kan de partner aangemeld worden voor partnerpensioen via Mijn Bouwpensioen. Je kan de werknemer informeren.

Als de werknemer getrouwd is of een geregistreerd partnerschap heeft, dan hoeft de partner niet aangemeld te worden voor partnerpensioen. Mocht de werknemer overlijden, dan heeft de partner recht op partnerpensioen.

Valt jouw bedrijf onder de cao Bouw & Infra? Naast het betalen van pensioenpremie, spaar je voor de bouwplaatswerknemers een individueel budget bij het Tijdspaarfonds Bouw & Infra. UTA-werknemers kunnen vrijwillig deelnemen. Daarnaast kun je de werknemers laten deelnemen aan het Saldo Spaaruren (zie cao Bouw & Infra artikel 28). Je stort de bedragen in het Tijdspaarfonds Bouw & Infra
 

Eerste storting bij het Tijdspaarfonds

Je kan de eerste storting bij het Tijdspaarfonds pas doen nadat de eerste gegevensaanlevering is verwerkt. Voor de storting heb je namelijk het registratienummer van je werknemer nodig. Dit nummer ontvang je binnen 5 werkdagen nadat de aanlevering voor deze werknemer is verwerkt. Ook kun je het registratienummer dan opzoeken via MijnBTER