999d65c1725871920f67df04cbfdc960

Ontslag

Vrouw aan een bureau

Als een werknemer uit dienst gaat dan heeft dat gevolgen voor de opbouw van het pensioen. En voor de pensioenpremie die je voor deze werknemer betaalt. Op deze pagina lees je wat je als werkgever moet regelen.

 

  • Gaat een werknemer uit dienst? Geef dit zo snel mogelijk aan ons door. Je hoeft namelijk geen pensioenpremie meer te betalen voor deze werknemer.
  • Geef de einddatum aan ons door via je salarispakket of het Selfservice Werkgevers Portaal.
  • De werknemer kan ervoor kiezen zelf pensioen op te blijven bouwen. Informeer de werknemer over deze optie.

Geeft de einddatum aan ons door als een werknemer uit dienst gaat. Dit is de laatste datum waarop de werknemer voor je heeft gewerkt. Je kan het einde van een dienstverband doorgeven via:

Nadat de werknemer uit dienst is gemeld, bouwt deze geen pensioen meer op binnen onze pensioenregeling. Gaat de werknemer binnen 90 dagen weer in dienst bij een werkgever die bij ons is aangesloten? Is de nieuwe werkgever bij ons aangesloten dan blijft de pensioenopbouw doorlopen. In alle andere gevallen krijgt de werknemer een brief dat de pensioenopbouw bij ons gestopt is.

Als een werknemer uit dienst gaat, maar wel pensioen wil blijven opbouwen, dan noemen we dat vrijwillige voortzetting. De werknemer betaalt dan zelf de volledige premie. Informeer werknemers over de mogelijkheden als zij uit dienst gaan. Op de pagina ‘Werkloos’ staat meer informatie.