Pensioen aanvullingsregeling 55min toegekend

Bent u werkgever in de sector Bouw & Infra, Bikudak, Betonmortelindustrie, Natuursteenbedrijf of Baksteenindustrie? Op 31 december 2020 hebben we het pensioen aan deelnemers van de aanvullingsregeling 55min toegekend. En toegevoegd aan het pensioen dat zij in de basisregeling hebben opgebouwd.

Deelnemers die aan de voorwaarden voldoen, krijgen hierover eind maart 2021 persoonlijk bericht. Zij kunnen het extra pensioen uit de aanvullingsregeling 55min gebruiken om eerder met pensioen te gaan. Tot 1 januari 2006 was dit nog mogelijk met vroegpensioen. De aanvullingsregeling 55min verving deze regeling. 

Op 1 januari 2021 stopte de aanvullingsregeling 55min, na de afgesproken 15 jaar. Dit betekent dat u en uw werknemers vanaf 1 januari 2021 geen premie meer hoeven te betalen voor deze regeling.

Deze regeling geldt niet voor UTA-werknemers in de sector Bikudak. Bent u werkgever in de sectoren Afbouw of Timmerindustrie? In deze sectoren is de aanvullingsregeling eind 2015 al geëindigd. Deelnemers die aan de voorwaarden voldeden, kregen het extra pensioen toen al toegekend. Ook zij kunnen dit gebruiken om eerder met pensioen te gaan.

Dit artikel is misschien ook interessant voor u:
Mogelijk vrijwillige voortzetting nodig voor voorwaardelijk pensioen