Pensioensimulator uitgebreid voor zwaarwerk- en zware beroepenregeling

Uta-werknemers in de sector Bouw & Infra en werknemers in de sector BIKUDAK kunnen nu berekenen wat de zwaarwerkregeling voor hun pensioen betekent. Voorwaarde is wel dat de werknemer recht heeft op de zwaarwerkuitkering. Eerder was dit in Mijn Bouwpensioen alleen mogelijk voor bouwplaatswerknemers in de sector Bouw & Infra en werknemers in de sector Afbouw (met de zware beroepenregeling).

De regelingen bestaan uit een uitkering die maximaal 3 jaar voor de AOW-leeftijd kan ingaan. Mogelijk twijfelt uw werknemer of de uitkering voldoende voor hem is. In Mijn Bouwpensioen kan hij vanaf nu zien hoe zijn pensioen kan aansluiten op de uitkering. Hij klikt hiervoor op ‘Plan uw pensioen’. Uw werknemer kan:

  • eerst zijn uitkering laten ingaan, en aansluitend zijn pensioen;
  • zijn pensioen tegelijk laten ingaan met de uitkering; 
  • tijdens de uitkering een lager pensioen ontvangen, en aansluitend op de uitkering een hoger pensioen.

Als uw werknemer eerder stopt met werken, stopt zijn opbouw van pensioen ook eerder. Zijn pensioen wordt dan wat lager. Laat uw werknemer zijn pensioen eerder ingaan? Dan wordt het pensioen dat hij per maand ontvangt nog iets lager. Hij ontvangt het ouderdomspensioen dan over een langere periode.

Kijk voor meer informatie over de regelingen en de voorwaarden op: 

Let op: Voor uta-werknemers in de sector Bouw & Infra gaat de regeling in op 1 januari 2022. Het heeft voor hen dus alleen zin om met een datum vanaf 1 januari 2022 te berekenen wat de regeling voor het pensioen betekent.

Heeft uw werknemer een vraag over zijn pensioen?

Dan kan hij altijd terecht bij een consulent van het FNV, het CNV of het Zwarte Corps. Hij krijgt dan advies op maat. Uw werknemer hoeft hiervoor geen lid te zijn van de vakbond.

Heeft u als werkgever vragen over de pensioenregeling van bpfBOUW?

Neem dan contact op met de Werkgeversdesk of uw relatiemanager.