Toolkit vernieuwde pensioenstelsel

Het vernieuwde pensioenstelsel komt eraan. Veel blijft hetzelfde. Toch veranderen er dingen. Voor jou als werkgever én voor je werknemers. Daarom vind je op deze pagina handige tools om je kennis bij te spijkeren. Je kunt ze ook gebruiken om je werknemers te informeren over de nieuwe regels voor pensioen.

Tools bpfBOUW

De presentaties hieronder helpen je uit te leggen wat hetzelfde blijft en wat er verandert in het vernieuwde pensioenstelsel. Ook vind je hier informatie voor Engelstalige werknemers. 

 

Pensioen van nu en straks

Wat zijn de verschillen tussen de pensioenregels van nu en de regels voor het vernieuwde pensioenstelsel?

Nieuwe regels voor pensioen

We helpen je om de 4 belangrijkste vragen over de nieuwe regels voor pensioen uit te leggen: waarom, wat, wanneer en voor wie?

Engelstalige werknemers?

We willen graag dat iedereen op de hoogte is van de nieuwe regels voor pensioen. Daarom vind je de belangrijkste informatie ook in het Engels.

Quiz! Test je pensioenkennis

Benieuwd hoe het zit met jouw kennis over de nieuwe regels voor pensioen? Test het met deze korte quiz.

Tools ministerie van SZW

Ook het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid helpt je graag verder. Gebruik de tools hieronder. Of kijk op werkenaanonspensioen.nl voor nog meer informatie en hulpmiddelen.

 

E-learning nabestaandenpensioen

Het vernieuwde pensioenstelsel geldt ook voor het nabestaandenpensioen. Maar verandert er precies? En wat blijft hetzelfde?

Artikelen voor eigen communicatie

Vind je het lastig om de nieuwe regels voor pensioen in eigen woorden uit te leggen? Gebruik deze artikelen voor je communicatie.

Animaties over de nieuwe regels voor pensioen

Getekende video’s (animaties) helpen je om lastige onderwerpen zoals het vernieuwde pensioenstelsel eenvoudig uit te leggen.

Webinar publiekscampagne

Hoe ziet de campagne over de Wet toekomst pensioenen eruit? En hoe haak je hier als werkgever op aan?