Onverwachte facturen voorkomen? Check je signalen!

Per 2026 gaat bpfBOUW over naar de nieuwe regels voor pensioen. Natuurlijk zorgen we ervoor dat alles goed geregeld wordt. Daarom is het belangrijk dat jouw aanleveringen van loon- en premiegegevens op orde zijn. In dit bericht lees je hoe je dit controleert. 

Er zijn veel openstaande signalen

Je doet elke loonperiode pensioenaangifte via het Selfservice Werkgevers Portaal (SWP). Daarna controleren wij of de loon- en premiegegevens die je hebt aangeleverd kloppen en compleet zijn. Is dat niet het geval? Dan krijg je van ons een bericht per e-mail. Dit noemen wij een signaaloverzicht. Op dit moment staan er nog veel signalen vanaf 2016 open in het SWP. 

Mogelijk krijg je een factuur over het verleden

We willen ervoor zorgen dat we voor 2026 klaar zijn om over te stappen op het vernieuwde pensioenstelsel. Daarom zijn we gestart met het oplossen van signalen. Dit betekent dat je misschien een factuur krijgt over 1 of meerdere jaren in het verleden. Ook als je zelf niets hebt ingestuurd. Dit gaat dan over missende tijdvakken of verkeerd aangeleverde gegevens. 

Check je signalen in het SWP

Wil je niet voor verrassingen komen te staan? Check dan je signalen in het SWP. En los deze op door de juiste gegevens aan te leveren. Controleer of de gegevens in onze pensioenadministratie juist zijn. Hiermee voorkom je dat wij gegevens van jouw werknemers moeten inschatten op basis van eerdere tijdvakken en je dus een door ons geschatte factuur ontvangt.