De eerste keer pensioenaangifte doen bij bpfBOUW

Welkom bij bpfBOUW! Je hebt een e-mail gekregen dat alles klaar staat voor je eerste pensioenaangifte. We begrijpen dat er in deze fase veel op je afkomt. Met de informatie op deze pagina helpen we je graag op weg.

Pensioenaangifte via je salarissoftware of het SWP

De pensioenaangifte doe je helemaal digitaal. Je gebruikt hiervoor, als je dit hebt, je salarissoftware en ons Selfservice Werkgevers Portaal (SWP).

 • Gebruik je salarissoftware? Dan doe je hiermee ook pensioenaangifte. Je kunt je softwareleverancier vragen de salarissoftware klaar te maken voor de pensioenaangifte. Dat bespaart je straks veel tijd. 
 • Gebruik je geen salarissoftware? Ga naar het Selfservice Werkgevers Portaal. Je logt in met eHerkenning, betrouwbaarheidsniveau EH3. Lees meer over inloggen met eHerkenning.

Wat heb je nodig om je salarispakket klaar te maken?

 • Een eHerkenning inlogmiddel met de APG-dienst: Pensioenaangifte - Selfservice Werkgevers Portaal APG. 

 • Je KVK-nummer, RSIN, aansluitnummer, leveranciersnummer en je definitieve cao-indeling. Deze staat op ons Selfservice Werkgevers Portaal. Log in en kies ‘Organisatiegegevens beheren’. Alle gegevens staan op het eerste scherm, behalve de cao. Die staat op het tabblad ‘Indeling’. Voor een goede verwerking van je pensioenaangifte is het belangrijk dat je dezelfde cao-indeling gebruikt in je salarispakket.

 • Je softwareleverancier kan je vertellen of je een Managed File Transfer (MFT) account nodig hebt om gegevens bij ons aan te leveren.

Hoe maakt je de salarispakket klaar voor de aangifte?

 1. Neem hiervoor contact op met de leverancier van je salarissoftware. Zij helpen je met de inrichting van de software, advies en handleidingen. 
 2. Geef de leverancier aan dat je een MFT-account nodig heeft? En heb je de gegevens van je account nog niet per post van ons ontvangen? Neem dan contact met ons op.
 3. Is je pakket goed ingericht? Dan kun je starten met de pensioenaangifte.
 4. Ga hiervoor door naar stap 1 van het stappenplan.

 1. Volg ons stappenplan voor de aangifte vanaf stap 1: De aanlevering.
 2. Heb je vragen, is er iets onduidelijk of loop je ergens tegenaan? Neem gerust contact met ons op!