De eerste keer pensioenaangifte doen bij bpfBOUW

Welkom bij bpfBOUW! U heeft een e-mail gekregen dat alles klaar staat voor uw eerste pensioenaangifte. We begrijpen dat in deze fase veel op u afkomt. We helpen u graag op weg.

Pensioenaangifte via uw salarissoftware of het SWP

De pensioenaangifte doet u helemaal digitaal. U gebruikt hiervoor, als u dit heeft, uw salarissoftware en ons Selfservice Werkgevers Portaal (SWP).

 • Gebruikt u salarissoftware? Dan doet u hiermee ook pensioenaangifte. Vraag uw softwareleverancier om ondersteuning. Samen maakt u de salarissoftware klaar voor de pensioenaangifte. Dat bespaart u straks veel tijd. 
 • Gebruikt u geen salarissoftware? Ga naar het Selfservice Werkgevers Portaal. U logt in met eHerkenning, betrouwbaarheidsniveau EH3. Lees meer over inloggen met eHerkenning.

Wat heeft u nodig om uw salarispakket klaar te maken?

 • Uw eHerkenning inlogmiddel met de APG-dienst: Pensioenaangifte - Selfservice Werkgevers Portaal APG. 
 • Uw KVK-nummer, RSIN, aansluitnummer, leveranciersnummer en uw definitieve cao-indeling. Deze vindt u op ons Selfservice Werkgevers Portaal. Log in en kies ‘Uw organisatiegegevens beheren’. Alle gegevens ziet u op het eerste scherm, behalve de cao. Die vindt u op het tabblad ‘Indeling’. Voor een goede verwerking van uw pensioenaangifte is het belangrijk dat u dezelfde cao-indeling gebruikt in uw salarispakket.
 • Uw softwareleverancier kan u vertellen of een Managed File Transfer (MFT) account nodig heeft om gegevens bij ons aan te leveren.

Hoe maakt u uw salarispakket klaar voor de aangifte?

 1. Neem hiervoor contact op met de leverancier van uw salarissoftware. Zij helpen u met de inrichting van de software, advies en handleidingen. 
 2. Geeft uw leverancier aan dat u een MFT-account nodig heeft? En heeft u de gegevens van uw account nog niet per post van ons ontvangen? Neem dan contact met ons op.
 3. Is uw pakket goed ingericht? Dan kunt u starten met de pensioenaangifte.
 4. Ga hiervoor door naar stap 1 van het stappenplan.
 1. Volg ons stappenplan voor de aangifte vanaf stap 1: De aanlevering.
 2. Heeft u vragen, is er iets onduidelijk of loopt u ergens tegenaan? Neem gerust contact met ons op!