Ontslag

Uw werknemer neemt of krijgt ontslag en gaat dus uit dienst. Dat heeft gevolgen voor de opbouw van zijn pensioen en de pensioenpremie die u voor deze werknemer betaalt. U leest hier wat u als werkgever moet regelen.

  • Gaat een werknemer uit dienst? Geef dit zo snel mogelijk aan ons door. U hoeft namelijk geen pensioenpremie meer te betalen voor deze werknemer.
  • Geef de einddatum aan ons door via uw loonpakket of het Selfservice Werkgevers Portaal.
  • Uw werknemer kan ervoor kiezen zelf zijn pensioen en/of de aanvullingsregeling op te blijven bouwen. Zo voorkomt hij dat hij pensioenopbouw mist. Informeer hem over deze optie. 

Wanneer uw werknemer ontslag neemt of krijgt, is het belangrijk dat u de einddatum aan ons doorgeeft. Dit is de laatste datum waarop de werknemer voor u heeft gewerkt. U kunt het einde van een dienstverband doorgeven via:

Nadat uw werknemer uit dienst is gemeld, bouwt hij geen pensioen meer op binnen onze pensioenregeling. Gaat hij binnen 90 dagen weer in dienst bij een werkgever die bij ons is aangesloten? Dan blijft hij pensioen bij ons opbouwen en sturen we hem geen brief. In alle andere gevallen krijgt uw werknemer een brief dat hij geen pensioen meer bij ons opbouwt.  

Als uw werknemer uit dienst gaat, kan hij ervoor kiezen zelf pensioen bij ons te blijven opbouwen. Dat noemen wij vrijwillige voortzetting. Uw werknemer betaalt dan zelf de volledige premie. Zo voorkomt uw werknemer dat hij minder pensioen krijgt. Informeer uw werknemer hierover als hij of zij uit dienst gaat. U kunt hem doorverwijzen naar de pagina ‘Werkloos’ voor meer informatie.

Let op: Komt uw werknemer in aanmerking voor voorwaardelijk pensioen uit de aanvullingsreg⁠eling en gaat hij vóór 31 december 2020 uit dienst? Hij krijgt dan geen voorwaardelijk pensioen. Behalve als hij ervoor kiest zelf de aanvullingsregeling voort te zetten tot en met 31 december 2020. 

Verwijs uw werknemer voor meer informatie over het zelf voortzetten van de aanvullingsregeling naar de pagina ‘Zelf pensioen blijven opbouwen’